Amerikai szenátor Brüsszelről: Ezért nem lehet megbüntetni Magyarországot

2024. február 23. 10:31

J. D. Vance szerint az Európai Unió vezetőinek büntetés helyett tiszteletben kellene tartaniuk a másképp gondolkodókat, ha nemzetközi rendet akarnak.

2024. február 23. 10:31

J. D. Vance ohiói szenátor szerint az Európai Unió vezetői csak azt fogadják el morálisan helyesnek, amit ők hisznek, és ezzel megsértik a másképp gondolkodókat – az amerikai politikus a The European Conservative-nak adott interjút.

Felidézte, hogy Brüsszel több milliárd eurónyi támogatást tartott vissza Magyarországtól csak azért, mert a magyar kormány Ukrajnával kapcsolatos álláspontja eltér az uniós fősodortól.

Ha a szabályokon alapuló nemzetközi rendet akarunk, akkor nem lehet megbüntetni Magyarországot vagy Lengyelországot azért, mert a politikájuk eltér a brüsszeliekétől

– jelentette ki Vance, aki arról is beszélt, hogy a magyar modell a felsőoktatásban példa lehet az amerikai konzervatívoknak is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/DPA/Markus Scholz

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2024. március 02. 10:55
Szarszagú 3,14-csa ez a fondorlatoslajosné!
Lajoss
2024. február 24. 19:43
A magyar pártállam nem EU-konform.Ennyi.🤷‍♂️
alexandrosz-2
2024. február 24. 07:33
A sunyi csicskákat sehol nem tisztelik. A vétotlan köpcös geci csicskàt bárki szabadon, következények, reakciók nelkül rugdoshatja: az általa megválasztott komisszárok, a szövetsègesei, diplomatàk, a pártcsalàdja, médiapatkányok, soros ügynökei - bárki akinek kedve van rá. Még a sajàt bandája is kiröhögi, megmajmolja, vagy kizavarja a teremből. A vétótlan köpcös geci tetteit kell figyelni, nem a szar hazugságait.
valerian-0
2024. február 23. 21:57
A brüsszeliek fasiszta disznók, amik pénzügyi zsarolással akarják ráeröszakolni a globalisták rendszerét minden országra. Von der leyen meg a többi ezerszer rosszabbak mint hitlerék voltak anno. Politikájuk pusztítóbb mint a wermacht katonagépezete volt. Ezért felelniük kell. De nem börtönben, hanem akasztófán, ahogy a tömeggyilkosok. Mert ezek is azok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!