A WikiLeaks-alapító felesége szerint a férje meghal, ha kiadják az Egyesült Államoknak

2024. február 21. 10:04

Ha a WikiLeaks alapítóját, a kémkedéssel megvádolt Julian Assange-t átadják az Egyesült Államoknak, ott várhatóan életfogytig tartó börtönbüntetés vár majd rá.

2024. február 21. 10:04

Kétnapos tárgyaláson mérlegeli az angol legfelsőbb bíróság, hogy hogy az ausztrál származású Assange, akit öt éve tartanak fogva a belmarshi börtönben, kaphat-e engedélyt fellebbezésre a 2022-ben hozott kiadatási határozata ellen – írja a brit The Guardian. Mint ismeretes,

a WikiLeaks alapítóját 17 rendbeli kémkedéssel és számítógépes visszaéléssel vádolják a tengerentúlon. 

A WikiLeaks hozta nyilvánosságra az Egyesült Államok iraki és afganisztáni katonai fellépéseinek részleteit, például egy videófelvételt is arról, hogy az amerikaiak helikopteres támadást hajtanak végre, amelyben 11 ember vesztette életét. 

Stella Assange a férje portréja előtt.
Fotó: MTI/EPA/ANSA/Cesare Abbate

A bírósági döntést félve várja Assange felesége, Stella Assange is, aki szerint a férje rövidesen meg fog halni, ha kiadják az Egyesült Államoknak. A WikiLeaks-alapító ügyvédei szerint ha kiadják az Egyesült Államoknak és ott elítélik, akkor alsó hangon 175 éve börtönbüntetésre számíthat.

Nyitókép: Sokan tiltakoznak Londonban Julian Assange kiadatása ellen. Fotó: MTI/AP/Kirsty Wigglesworth



 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 21. 17:19
Navalnij Oroszország ellensége volt az állam álláspontja szerint. Assange pedig az USA ellensége az állam álláspontja szerint. Az egyiket akár bántani is lehet, ha a bíróság úgy ítél (vagy nem is ítél, hanem elviszik egy támaszpontra ami nincs is), a másiknak meg a haja szála sem görbülhetett volna. Ez történik, ha valakinek ott a kezében a morállófax, a másik kezében meg nincs.
Tara Verde
2024. február 21. 15:42
Ja, persze. Assange csak a szivárogtató volt, de a dokumentumokat Bradley Manning lopta el és adta át a WikiLeaks-nek. Manning elnöki kegyelemmel (Obama) szabadult, miután épp annyi időt töltött csak börtönben, amennyi idő ahhoz kellett hogy állami pénzen nővé operálják és elvégezzék a szükséges hormonkezeléseket. Ma Chelsea Manning néven éli vidám LMBTQ aktivista életét. Az egész WikiLeaks sztoriban valami nagyon nem kerek. A szivárogtatások soha semmilyen valós kárt nem okoztak az USA-nak. A katonaként hazaáruló Manning nőként elsétál. Ha ezt nézem, eléggé "inside job"-nak tűnik. Assange szerepe is erősen véleményes...
röviden
2024. február 21. 11:57
Nincs az a brit bíróság, aminél esélye lenne.
Tasi János
2024. február 21. 11:32
Assagne vérét azért kívánják ezek a férgek, mert - teljes joggal - őt okolják azért, hogy Killery Clingont nem tudták halomra juttatni miindenfajta csalás ellenére sem, amiket szinte magától értetődően elkövettek már akkor IS! Ez a bukta a cionáci világuralom tejes ellehetetlenülését hozta magával, ugyanis, ha Killery nyer, az oroszok nem tudak volna felkészülni erre a háborúra, amit a RAND CORPORATION már régen eltervezett Oroszország kifosztására és az ország feldarabolására... Clinton szennyese azonban olyan súlyosan estek a latba, amiket Julian Assagne a Wikileaks-en keresztül nyilvánosságra hozott, hogy még az ellene dummyként indított Trump IS le tudta győzni! Trump ugyanis kicsit túljátszotta a szerepét és nem hitték, hogy a mocsár lecsapolását ennyire sok amerikai óhajtja elszántan!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!