A WikiLeaks alapítója tovább küzd az Amerikának való kiadatás ellen

2024. február 20. 16:12

Az ausztrál parlament a múlt héten az újságíró hazájába való visszaküldését követelte.

2024. február 20. 16:12

A WikiLeaks alapítója, Julian Assange az Egyesült Királyságban az utolsó bírósági meghallgatása előtt áll. A tárgyalás tétje az, hogy

elkerülje a kémkedés vádjával történő kiadatását az Egyesült Államoknak 

– számolt be az Euronews.

A lap ismertette, a londoni Legfelsőbb Bíróság keddtől kezdődően két napon át tárgyal majd többek között erről.

Mint ismert az ausztrál újságíró 2019 áprilisa óta a HM Belmarsh börtönben raboskodik, miután éveket töltött a brit fővárosban lévő ecuadori nagykövetségen önszántából száműzetésben.

A meghallgatás a kiadatási ügy végének kezdetét jelenti

Az Euronews hozzátette, Assange támogatói attól tartanak, hogy a WikiLeaks-alapítót kiadják az Egyesült Államoknak, mielőtt az európai bírósághoz fordulhatna, és kétnapos tüntetést ígértek a londoni Legfelsőbb Bíróság előtt.

„Ez a meghallgatás a kiadatási ügy végének kezdetét jelenti, mivel a bírák által elutasított indokok ellen nem lehet tovább fellebbezni az Egyesült Királyságban – ezzel Assange veszélyesen közel kerül a kiadatáshoz” – közölte a Riporterek Határok Nélkül sajtószabadsággal foglalkozó csoport.

A lap emlékeztetett, hogy 

az ausztrál parlament a múlt héten az újságíró hazájába való visszaküldését követelte.

„Függetlenül attól, hogy az emberek hol állnak, ez a dolog nem mehet csak úgy tovább és tovább és tovább a végtelenségig” – fogalmazott Anthony Albanese miniszterelnök.

Nyitókép: DANIEL LEAL / AFP

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2024. február 21. 10:12
Igaza van, borítékolható. Nehéz pályát választott Assange, amikor a Litvinyenko, Epstein, Navalnij féle útra lépett... Számomra az ő kiadatásának a huzavonája arra utal, hogy a befektetési alapok tulajai, azaz Mammon sem egységes vagy Mammon és a Mélyállam, vagy Mammon és a nemzetállam USA hadakozik az ügyben... Örülnék, ha a tiszta republikánusok, akik a szövetségi államban "utaznak" végre górcső alá vennék a saját hatalomszerkezetüket és a mechanizmusokat, hogy ne mi, európaiak botladozzunk már benne!
egonsamu
2024. február 20. 17:52
Nem hiába kezdett Ausztrália fegyencek büntetötáboraként. Ma is csak bünüzök vezetik az országot. Hogyan megszivatták a világ legjobb teniszezöjét egy jó éve? Elöször adtak neki vízumot, pedig tudtak hogy oltásellenes és egészseges. Aztán örizetbe vették és kitoloncolták, mert nem volt "oltakozva". Ausztrália még rosszabb, mint az USA. Pedig ott nemcsak bünüzök, de halottak is irányítják a politikát. Félhalottak és agyhalottak...
Tasi János
2024. február 20. 17:48 Szerkesztve
Assagne vérét azért kívánják ezek a férgek, mert - teljes joggal - őt okolják azért, hogy Killery Clingont nem tudták halomra juttatni miindenfajta csalás ellenére sem, amiket szinte magától értetődően elkövettek már akkor IS! Ez a bukta a cionáci világuralom tejes ellehetetlenülését hozta magával, ugyanis, ha Killery nyer, az oroszok nem tudak volna felkészülni erre a háborúra, amit a RAND CORPORATION már régen eltervezett Oroszország kifosztására és az ország feldarabolására... Clinton szennyesei azonban olyan súlyosan estek a latba, amiket Julian Assagne a Wikileaks-en keresztül nyilvánosságra hozott, hogy még az ellene dummyként indított Trump IS le tudta győzni! Trump ugyanis kicsit túljátszotta a szerepét és nem hitték, hogy a mocsár lecsapolását ennyire sok amerikai óhajtja elszántan!
google-2
2024. február 20. 17:43
Ahhoz kellene bátorság, hogy Assangeról nevezzenek el utcát a nyuszik, de bátorság, egyéniség az pont nincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!