A nyugati sajtó is rendkívül szkeptikus Zelenszkij kamuadataival

2024. február 26. 07:43

Az ukrán elnök valószínűtlenül kevés ukrán halottról számolt be, gyakorlatilag már senki sem hisz neki.

2024. február 26. 07:43
ZELENSZKIJ, Volodimir

Ahogy megírtuk, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök vasárnap először hozta nyilvánosságra Ukrajna veszteségeit. Zelenszkij adatai szerint 2022. február 24. óta „csupán” 31 ezer ukrán katona halt meg a háborúban, ami 

köszönőviszonyban sincs a nyugati statisztikák eredményeivel,

 nem beszélve az orosz veszteségekhez arányításról.

A The New York Times most Zelenszkij állításaira reagált. Hangsúlyozzák: az ukrán elnök legalább a felére csökkentette ezeket a számokat az Egyesült Államok becsléseihez képest, akik pedig a legközelebbi szövetségeseik, tehát nyilván jóindulatúan számolnak. 

A hivatalos amerikai adatok szerint az ukrán fegyveres erők halottjainak száma 70 ezer főre, sebesült katonáinak száma 100-120 ezer emberre tehetők

 a háború kezdete óta.

Volodimir Zelenszkij egyébként az említett sajtótájékoztatón megtagadta, hogy közölje a sebesültek számát.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtóiroda

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 26. 16:21 Szerkesztve
"Daniel L. Davis nyugalmazott amerikai vezérezredes szerint Ukrajnának eddig körülbelül félmillió főre tehető a vesztesége, halottakban és sebesültekben." Ez viszonylag jó becslésnek tűnik. Volodomorszkíj kokainbohóc azoknak a számát közölte akiknek a családja már kapott jóvátételt (31E) ezenkívül van "folyamatban" 40-50E kérvény és van 70-80E "eltűnt" (valójában nagyrészt halott) ez 140-150E KIA és ha ehhez 2,5-3X annyi WIA-t számolunk akkor valahol az 500E környékén leszünk. Persze valós számok még évekig vagy soha nem lesznek, csak becslések. Amúgy zsaluzsníj nemrég "elkotyogta", hogy a valód veszteség (KIA+WIA) legalább 20E HAVONTA. Mondjuk le is váltották.
Csigorin
2024. február 26. 16:08
megtagadta, hogy közölje a sebesültek számát meg jo, ugyanis a sebesulteknek meg a csaladjaiknak fizetni kell, tehat penzt kell hozza kunyeralni. es ha azt mondja hogy keves van, az annyi mint ha azt mondana hogy nem kell olyan sok penz ra, de ezt nem mondhatja mivel kuncsorog minden szinten ha meg azt hogy sok, akkor lebukik
Boruss Demeter
2024. február 26. 14:15
Daniel L. Davis nyugalmazott amerikai vezérezredes szerint Ukrajnának eddig körülbelül félmillió főre tehető a vesztesége, halottakban és sebesültekben. https://www.breitbart.com/politics/2024/02/25/exclusive-lt-col-daniel-davis-ukraine-russia-war-2-year-mark/ Szerinte emiatt sem győzhet Ukrajna, akiket most mozgósítanak azok nem jó katonák (felteszem itt arra gondolt, hogy nem kapnak megfelelő kiképzést), az átlagéletkor 43 év.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. február 26. 12:49
azok közül akik ott állnak körülötte egy sincs, aki egy mozdulattal kitörje a nyakát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!