Von der Leyen: Magyarország nélkül is el lehet fogadni az Ukrajnának nyújtandó segélycsomagot

2024. január 16. 17:59

A Bizottság elnöke arra nem tért ki, hogy ez pontosan hogyan történhetne meg.

2024. január 16. 17:59

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Davosban, a Világgazdasági Fórumon adott interjút az Euronewsnak.

Kijelentette, személy szerint azt szeretné, ha a 27 tagállam részvételével döntenének az Ukrajnának nyújtandó 50 milliárd euróról. 

De ha Magyarország ellenkezik, arra is felkészültek.

„Az Európai Bizottság felkészült arra, hogy Magyarország nélkül segítse Ukrajnát a jövőben, ha Orbán Viktor tovább blokkolja az egyezséget” – mondta a lap riporterének a Bizottság elnöke.

Von der Leyen ugyanakkor arra nem tért ki, hogy Magyarország nélkül milyen formában jöhetne létre az Ukrajnának nyújtandó pénzügyi csomag. Az eredeti tervek szerint ezt a hétéves uniós költségvetésből finanszírozták volna. De mint ismert, 

Magyarország erre a javaslatra nemet mondott a decemberi uniós csúcson

Sajtóhírek szerint Magyarország már tárgyalásokat folytat

Az Euronews emlékeztetett, hogy a múlt héten kiszivárgott hírek szerint Magyarország jelenleg tárgyal, és a zárolt helyreállítási pénzek felhasználási határidejének kitolását kéri cserébe azért, hogy átengedje a csomagot. 

A Financial Times pedig úgy értesült egy meg nem nevezett forrástól, hogy az Európai Bizottság hajlandó lenne engedményeket tenni Magyarországnak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: FABRICE COFFRINI / AFP

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gonella
2024. január 17. 13:32
jut az sms-ben kötött szerződésért kapott jutalékból. jóemberkedjetek. ja. a pénz jelentős része az ukiktól is visszajut hozzátok? ügyes.
masikhozzaszolo
2024. január 17. 09:41
Az Orbáni javaslat lényege legyen az amit nekünk javasolnak. Bárki adjon pénzt Ukrajnának, amelyik ország akar, és ha nem bírja a FARKA, VEGYEN FEL HITELT RÁ. És akkor mi azt megszavazzuk. Ha szupernek bizonyul az ötlet, majd mi is hitelezünk (OTP) az ukránoknak.
alexandrosz-2
2024. január 17. 08:41
Egyszerü a módszer, ha a csicska nem engedelmekedik és már párszor bejött: kizavarják a teremből a vétótlan köpcös gecit, az meg kitakarodik. Problem solved. De nem fajulnak idáig a dolgok. Ártópeti és kulabá sunyiban megalkusznak, tesz pár látszatengedményt a zsidó bunkergoblin, a köpcös geci canossát jár nála kijivben és máris szent barátsag lesz közöttünk. Mint a finnekel, románokkal, rácokkal, tótokkal is történt. Ursula von der pfizer meg a többi komisszár is megszavazódott, a 12 szankcios csomag is, a 7 eves költsegvetés is, a covid hitel is, a hoholoknak eddig kifizetett százharmincmilliárd eurónk is. Nem lesz ott gondja a zsidó kommunista háttérhatalomnak. Nincs az a kupac szar, amit ne tudna a köpcös geci a szőnyeg alà gyömöszölni, ha jó csicskaként kell szolgálnia az urait a magyarok kárára.
Rocky Raccoon
2024. január 17. 01:04
Épp most találják fel a spanyol viaszt. Ami ez esetben a decemberi magyar javaslattal egyenlő. Egyébként sem tudom mit kelletik itt magukat: Nekik 26-an elég volna tagállamonként csak 2 milliárd euró "mikroadományt" befizetni egy külön Ukrajnát támogató alapba, és még többet is összegereblyéznének 50 milliárdnál!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!