Világbajnok megfejtés a német laptól: valójában a PiS provokál Lengyelországban!

2024. január 11. 14:53

Azt is hozzáteszik, Morawieckiék próbálkozásából olyan botrány is lehet, amely az egész államot veszélybe sodorja.

2024. január 11. 14:53
null

A Süddeutsche Zeitung varsói tudósítója szerint a PiS „szövi a mítoszt”, arról, hogy a Tusk-kormány áldozata. A lap szerint ezt lovagolja meg a volt lengyel kormányzópárt azzal, hogy az elnöki palotában letartóztatták a volt belügyminisztert és egyik munkatársát. 

A próbálkozásból lehet bohózat, de olyan botrány is, amely az egész államot veszélybe sodorja

– értékel a lap, amely azt is hozzáteszi: „magától értetődően” az egész felhajtás nem más, mint egyetlen nagy provokáció, hiszen a két körözött ex-tisztségviselő a tévében közölte: mindaddig az államfő székhelyén marad, amíg nem veszít a „gonosz”. Jelentkezhettek volna éppenséggel a legközelebbi rendőrőrsön, de az nem illett volna bele az összeesküvés elméletbe.

A Süddeutsche Zeitung szerint Andrzej Duda most fel van háborodva és játssza a sértettet, mert hiába adott évekkel ezelőtt amnesztiát a két delikvensnek. De ugyancsak oda van a Jog és Igazságosság teljese vezetése, miután kibukott a kormányból. Ezért most azt hirdeti, hogy Tusk, a zsarnok, az elnyomó.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Wojtek Radwanski / AFP

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. január 12. 12:38
Az igazi "demokratikus" választásokhoz a legfontosabb hozzávaló, hogy a választók tisztában legyenek az ország dolgaival, azokat önállóan, az ellenzék blablájának szellemileg ellenállni tudva, a saját és az ország érdekeit felismerve, gondolkodni és dönteni tudjanak, külöldi befolyás nélkül Az ellenzék meséit mindig fenntartásokkal kell fogadni, mert az ö céljuk mindig és elsösorban az, hogy megragadják a hatalmat. Tehát az ellenzék soha nem pártatlan. Az önmagában szükséges, hogy az ellenzék a kormányt ellenörizze és a hibákat szóba hozza, ez a dolguk. Ezt persze mindig eltúlozva teszik. Azonban, ha a ellenzék fel ist tudja mutatni a kormány hibáit, ez messze nem jelenti azt, hogy ök jobban csinálnák. És pontosan ezen van a hangsúly. Nem akkor és nem azért kell kormányt váltani, mert a kormány hibákat követ el, hanem azért és akkor, ha az ellenzék a kormánynál LÉNYEGESEN jobban tudná csinálni. Hacsak "egy kicsit jobban" tudná, még akkor sem éri meg a nagy felhajtást, a zürzavart.
Palatin
2024. január 12. 12:38
A magyarok ezt nem türnék. Nálunk egy ilyen puccs esetén nem szívesen lennék Gyurcsány börében. A puccs elsö óráiban megskalpolná öt a népharag. Gyurcsány nem veszi észre, hogy tulajdonképpen az életével játszik.
Tommaso
2024. január 11. 19:55
18:22 Mindig az a választás nyertese, aki utána akkora támogatottsággal bir, hogy képes kormányt alakitani. Ezzel persze nem azt akarom mondani, amivel szarzsák szilvarozsa kampányol, hogy ez Magyarországon is igy van. NEM. Az olyan országok, ahol nem az induló pártok közösen döntenek a választási szabályokról, más kategória. Az egy pártállami diktatúra.
Tommaso
2024. január 11. 19:51
Tisztázzuk: Duda felkérte a győztes PiS-t kormányalakításra. Holott tudta, hogy Tusknak 54%-os támogatottsága van. Tehát csak időhúzás volt. A PiS ezt elfogadta és próbálkozott a maga max 46%-ával, ami sehol a világon nem többség. Duda végül kénytelen volt megbizni az ellenzéket kormányalakítással. Ez megtörtént és megválasztották Tuskot kormányfőnek...Alig pár hete.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!