Végre kimondták: boszorkányüldözés zajlik Magyarország ügyében

2024. január 19. 10:40

Az Olaszország Fivérei politikusa védelmébe vette Magyarországot azt követően, hogy az Európai Parlament többsége minden eszközével támadja a magyar kormányt.

2024. január 19. 10:40
Summit on demographics with Italian PM Giorgia Meloni attending

Megosztott az olasz kormánytöbbség: a Forza Italia és az EPP megszavazta az Európai Parlament Magyarországot kritizáló állásfoglalását, míg az Olaszország Fivérei és a Liga elutasította azt – írja a Corriere della Sera nyomtatott kiadása.

Ez boszorkányüldözés Magyarország ellen

– jelentette ki Carlo Fidanza, az Olaszország Fivérei párt delegációvezetője.

A cikk emlékeztet az EP többségének véleményre, amely szerint a magyar kormány szándékos, folyamatos és szisztematikus erőfeszítéseket tesz az EU alapértékeinek aláásására. A képviselők egy nem kötelező erejű állásfoglalásban fejezték ki mély aggodalmukat a demokrácia, a jogállamiság és az alapvető jogok további eróziója miatt Magyarországon.

A Süddeutsche Zeitung publicistája a minap azt írta: egy cinikus azt mondaná, hogy az EP-képviselők által nagy harsánysággal elfogadott állásfoglalás csak egy darab papír.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2024. január 19. 15:17
Az emberek tisztességével és becsületével való politikai üzérkedés minden képzeletet felül múló maffia bűncselekmény. Az még csak csak hagyján, hogy az oltóanyagon is bezsebel valaki egy kis háztartási pénzt, de a választópolgárok demokratikus jogainak és döntéseinek a piacra dobása már minősíthetetlen hitványság és aljasság.
balbako_
2024. január 19. 14:46
Orbán, mint politikus mindig enged egy keveset ezáltal kiderül az EU tárgyalás és konszenzusképtelen, ugyanakkor minden esetben bebizonyosodott a semleges hallgatók számára is, hogy zsarolják a magyarokat. És nem a kormányt - ahogy Soros kapcái lihegve bizonygatták - hanem a magyarokat.
irmag2
2024. január 19. 12:32
Igazuk van az olaszoknak, "Ez boszorkányüldözés", hiszen Ursula von der Leyen Soros megfizetett, pénzéhes boszorkánya (de a Pfizer gyógyszergyár is fizeti).
hátakkor
2024. január 19. 12:12
Várjuk meg a költségvetés elfogadását. Ha még akkor is nincs kifizetve pár milliárd Evró, akkor nem lesz elfogadva az a költségvetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!