Súlyos csapásokat mértek az amerikai-brit erők a jemeni lázadókra

2024. január 14. 20:39

„Amerikai és brit agresszorok csapása érte Hodeidát” – jelentette az Ansza Allah húszi hírportál.

2024. január 14. 20:39

Vasárnap újabb csapásokat mértek az amerikai és brit erők a jemeni húszi lázadókra, ezúttal Hodeida kikötővárosnál – közölte az Irán támogatását élvező síita felkelő mozgalom.

Amerikai és brit agresszorok csapása érte Hodeidát” 

– jelentette az Ansza Allah húszi hírportál. Az Irán által támogatott jemeni húszi lázadók számos támadást intéztek a Vörös-tengeren közlekedő – szerintük Izrael felé tartó vagy Izraelt védő – kereskedelmi és hadihajók ellen azóta, hogy Izrael októberben hadműveleteket kezdett Gázában az övezetet uraló Hamász iszlamista terrorszervezet katonai és politikai gépezetének felszámolására.   

Ezt is ajánljuk a témában

Újabb csapásokra figyelmeztet a brit külügyminiszter

Az izraeli hadműveletek előzményeként a Hamász tavaly október 7-én összehangolt terrortámadást hajtott végre Izrael déli térségében. A támadásban 1200 ember meghalt, több mint háromezer megsérült és a terrorszervezet Gázába hurcolt 240 túszt, akik közül sokan még mindig fogságban vannak. A húszik vörös-tengeri támadásaira válaszul péntekre virradóra 

a brit és az amerikai fegyveres erők számos húszi katonai célpont ellen hajtottak végre légicsapásokat Jemenben, 

megvédendő a nemzetközi hajóközlekedést a Vörös-tengeren. Az Egyesült Államok szombaton újabb támadásokat intézett húszi katonai létesítmények ellen. Vasárnap a brit külügyminiszter további csapásokra figyelmeztette a húszikat a hajózás szabadságának védelmében.

(MTI)

Nyitókép: LPhot Chris Sellars / defenceimagery.mod.uk

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szvv
2024. január 15. 07:51
Lövöldözünk, aztán csodálkozunk és megsértődünk ha apuci elporolja a popónkat…🤭 Még örülhetnek, hogy apuci józan..különben lesz itt kéz és lábtörés ha apuka bepöccen..😝😃
2024. január 14. 23:54 Szerkesztve
Hm, ez érdekes lesz. Különösen ha néhány huszi marokkói halászhajókon felhajózik a Temzén és megrakétázza, pl a Buckingham palotát.
righteous
2024. január 14. 22:25
Erre képesek, a gyengébbet elkalapálni.
Tuners
2024. január 14. 22:00
Kíváncsi vagyok mikor lesz az első öngyilkos merénylet Londonban. Zsúfolt helyektől, Oxford street, Trafalgar Square már most hétvégén igyekeztem távolmaradni, vagy be-ki ha muszály volt. 🤷‍♂️ Csak idő kérdése.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!