Rettegnek a szlovákok: kimondták, miért félnek Orbán Viktor és Robert Fico szövetségétől

2024. január 22. 11:17

Egyre gyakrabban jelennek meg olyan cikkek Szlovákiában, amelyek egyértelműen ellenzik Orbán Viktor és Robert Fico egyre erősebb szövetségét. Az egyik újságíró szerint miniszterelnöke azért érkezett Budapestre, hogy kifényesítse a magyar kormányfő csizmáját.

2024. január 22. 11:17

Robert Fico Budapestre utazott, hogy „kifényesítse Viktor bácsi fekete csizmáját” – többek között így számolt be a szlovák kormányfő és Orbán Viktor budapesti találkozójáról a Denník N. A cikk idézi Jan Strasser írót, aki szerint Fico Orbán Viktor segédje, „turbékolásuk” a közös „pusztító politikáról” szólt.

A portál másik beszámolója azt írja, hogy Fico erkölcsileg és államférfiúi szempontból már annyira nem érti a helyzetet, hogy hízeleg Orbán Viktor irredentizmusának, és Szlovákia területi integritását fenyegeti.

Nem ez az első alkalom, hogy az erősödő magyar-szlovák szövetség miatt sértegetik Ficót hazájában. „Robert Fico nem fogja helyettesíteni Orbán Viktor varsói szövetségeseit, de még jól jöhet egy szorgalmas törpe" – közölte például az SME.

A Denník N korábban egyébként azt állította, hogy Európa kihalóban van, a magyar és lengyel családpolitika pedig nem működik, a francia bevándorlásmodell viszont igen. Ezzel szemben Franciaországban éppenséggel a magyar utat dicsérték.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jandor
2024. január 22. 23:03
A Denník N = Amerikát legjobban leszopók társasága.
blondibarbi
2024. január 22. 16:14
"azért érkezett Budapestre, hogy kifényesítse a magyar kormányfő csizmáját." Na és miért baj az ? Csak teszi, ami a dolga. ;-)
esvany-0
2024. január 22. 16:08
A Soros-ügynökök már azt sem tudják, hogy mit hazudjanak. Gyuri bácsi tarthatna nekik egy eligazítást, már csak filantrópia okán is, hogy ne kínlódjanak ennyit.
sozlib_abschaum
2024. január 22. 15:59
Nem a tótok rettegnek, hanem a szaros gyuri terrorszervezetei!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!