Meghalt egy magyar síelő Ausztriában: húsz métert zuhant

2024. január 09. 18:15

Egy sziklafalról zuhant le a 68 éves férfi, akinek életét már nem tudták megmenteni.

2024. január 09. 18:15
null

A helyi sajtóra hivatkozva számol be az RTL arról, hogy az áldozat hétfőn Hochkar magasságából haladt Lassing irányába Ausztriában, az Ybbstali-Alpokban. A rendőrség szerint a férfi levette síléceit, hogy gyalog haladjon lefelé egy fás területen, azonban lezuhant egy nagyjából húsz méter magas sziklafalról és életét vesztette.

A férfi megmentésére éjjel mentőakciót indítottak, ám nem jártak sikerrel. Végül kedden találták meg a magyar síelőt, a nyomokat követve találták meg a sziklafalat, majd a holttestet. A baleset délután négy órakör történhetett, két órával később értesítették a hegyimentőket. 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pguszti-2
2024. január 09. 19:05
Nagyon sajnálom az áldozatot és hozzátartozóit. Isten nyugosztalja. Azonban a magyar szöveg nem elég világosan írja le a baleset körülményeit. A német nyelvű eredetit olvasva kiderül, hogy az illető a Hochkarról Lessing irányában haladt lefelé síléccel, sípályán kívüli terepen (talán toronyiránt). Ezután egy erdős részre érve lecsatolta léceit és gyalog ment tovább lefelé, ahol egy meredek sziklás résznél lezuhant és halálos sérüléseket szenvedett.
Kanmacska
2024. január 09. 18:46
Isten nyugosztalja szegényt!
Tommaso
2024. január 09. 18:21
Én is összekeverem a sziklamászást a szlalomozással, de én legalább kerülöm a hegyeket, s az ilyen helyeket. A tengerparton ilyen veszélyek nem leselkednek. Ott az emberre legfeljebb egy rája mászhat rája. :-))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!