Magyarország sosincs egyedül – Romániát is rommá pereli a Pfizer

2024. január 19. 09:26

Fizetniük kellene a románoknak.

2024. január 19. 09:26
null

Beperelte a Pfizer-BioNTech Romániát. A cél, hogy a cégóriás kikényszerítse a világjárvány idején kötött szerződés ellenértékét, azaz az Covid-vakcina kifizetését, amely 2021 óta nem történt meg.

„A Pfizer és a BioNTech azt akarja elérni, hogy Románia tartsa be a kormány által megrendelt COVID-19 oltóanyagokkal kapcsolatos kötelezettségeit, amelyek a 2021 májusában aláírt, az Európai Uniónak szóló szállítási szerződés részét képezik. A hivatalos eljárásra a felek közötti hosszas megbeszéléseket követően kerül sor, amelyek a Romániával és a román kormány tagjaival való partnerség szellemében zajlottak.

A Pfizer és a BioNTech fontosnak tartja, hogy minden érintett fél tiszteletben tartsa szerződéses kötelezettségeit, amelyek azon a megállapodáson alapulnak, amely elősegítette a COVID–19 világjárványra adott európai válaszlépés sikerét”

– olvasható a Pfizer-BioNTech vállalat közleményében, amelyet a Context román portálnak juttatott el.

Ez már nem az első jogi eljárás, amely Románia ellen indított a gyógyszeripari óriás. Tavaly novemberben Lengyelországot is beperelte nem fizetés miatt, decemberben pedig ugyanezen okból Magyarországot is.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, Florin Cîțu volt miniszterelnök, valamint Vlad Voiculescu és Oana Mihăilă volt egészségügyi miniszterek több tízmillió adag vakcina megvásárlását hagyták jóvá a már leszerződött mennyiségen felül. A teljes kár a román állam által vásárolt ingyenes vakcinaadagok miatt meghaladja az egymilliárd eurót! Romániában az oltásra jogosultak száma 10,7 millió fő, az ország 2021. január elseje előtt mégis több mint 23 millió személy számára elegendő oltóanyagot rendelt.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nnjohn
2024. január 20. 08:42
Nekünk meg a PFIZER_t kell beperelni azért, mert kijátszva a SZABÁLYOKAT, a PROTOKOLL betartása nélkül rálényszerített egy olyan vakcinát Európára, amelyikben nem voltak meg a kellő számú SZAKMAI kísérletek, és az EMBERI tesztek teljes mértékben hiányoztak. És bizony az EURÓPAI gyógyszerészeti hatóságot is társtettesként kell mellé tenni, BŰNSZERVEZETBEN való, emberiség elleni bűncselekményként.
lacika-985
2024. január 20. 08:37
Azok fizessék ki akik eltették a jutalékokat .... Tegyék nyilvánossá a listát ... De megforditva adolgokat a gyártók a megjelent és a jövőben jelentkező mellékhatások , elhalálozások miatt mikor és ki/kik fogják perelni a perbe fogókat ?
Obsitos Technikus
2024. január 19. 11:24
Egyszerű, föl kell lázadni. Ők fognak rosszabbul járni. Nagyon kevés olyan gyógyszer van, amit csak ők gyártanak.
lemez
2024. január 19. 11:04
A 18 éves gyerekem az első pfizer beadását követően 160-as pulzussal vitte az osztályfőnóke a sürgősségire.Máig nem heverte ki.Rohadt gyilkosok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!