Lemondott a francia miniszterelnök

2024. január 08. 18:44

Várhatóan még az este kiderül, ki lesz az új kormányfő.

2024. január 08. 18:44

Benyújtotta kormánya lemondását hétfőn Élisabeth Borne francia miniszterelnök, és Emmanuel Macron köztársasági elnök elfogadta. „Miniszterelnök asszony, kedves Élisabeth Borne, az ön munkája a nemzetünk szolgálatában nap mint nap példaértékű volt. Ön az államasszonyok bátorságával, elkötelezettségével és elszántságával valósította meg projektünket. Teljes szívből köszönöm Önnek” – írta az államfő a közösségi oldalán, miután hivatalában fogadta a kormányfőt.

Az elnöki hivatal közleménye szerint az új kormány kinevezéséig a húsz hónappal ezelőtt hivatalba lépett Élisabeth Borne és kormánya tagjai kezelik a folyó ügyeket. Emmanuel Macron várhatóan még az este folyamán kinevezi az új miniszterelnököt.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: JOEL SAGET / AFP

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. január 09. 07:41
Súlytalan szereplő a francia drámában. Úgy megy ahogy jött, feltűnés nélkül
Kozmosz
2024. január 08. 23:11
Namond és? Szépségversenyre jelentkezett. Most leült szépülni.
Namond
2024. január 08. 21:50
És?
Hohokam
2024. január 08. 21:42
A képen ábrázolt személy ismeretlensége miatt először arra gondoltam, hogy az egyik felújított kastélyban új személyzeti igazgatóhelyettest neveztek ki. Hogy egy francia miniszterelnöknőről lenne szó.... nahát, hogy mik vannak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!