Lázadás készülhet Zelenszkij ellen az ukrán parlamentben

2024. január 27. 13:25

Végletekig kiéleződtek az ellentétek az ukrán hadvezetés és az elnök között.

2024. január 27. 13:25

Ruslan Bortnyk , az Ukrán Politikaelemző és Menedzsment Intézet igazgatója YouTube-blogjában kifejtette: kiéleződött az ellentét az ukrán hadvezetés és Volodimir Zelenszkij között, miközben utóbbinak csökken a támogatottsága a parlamentben és a saját pártjában is.

A parlamenti képviselők többsége az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij oldalára áll”

– idézte a Magyar Nemzet Bortnykot, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az ukrán vezető hatalma elsősorban az elnöki Nép Szolgája párt dominanciáján alapult a parlamentben, de a belső konfliktusok miatt a hatalmi struktúra átalakítása is bekövetkezhet. 

Ebben az esetben Zelenszkijnek minden döntést egyeztetnie kell a Rada képviselőivel, így a miniszterek kinevezését is, és »béna kacsává« válik 

– tette hozzá Bortnyk. A portál szerint a Volodimir Zelenszkij és az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka közötti konfliktus Zaluzsnij The Economist magazinnak adott interjújával kezdődött, amelyben a főparancsnok elismerte, hogy az ukrán hadsereg holtponton van a fronton. Zelenszkij azonban nem értett egyet a főparancsnok véleményével, ami után bejelentette, hogy 2024-ben offenzívát tervez.

Nyitókép: AFP/Ercin Erturk / Anadolu Agency

 

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2024. január 29. 01:37
valahogy el kell takaritani azt a gyilkos diktatort
riccky
2024. január 28. 13:31
Azért akarnak pénzt adni nekik harcoljanak tovább mert ha nyer Oroszország, jönnek ide az ukránok europába ebben biztos vagyok,
2024. január 28. 07:18 Szerkesztve
Z. Most bezzeg, nem látom a fizetett hazaáruló bérkommentelő korcs hadseregét, az elítélő kommentekkel, a náci zelenszkij mellett!!! Szájzárt kapott mind...💯😆😝💤
Beszélgető
2024. január 28. 04:22
Ukrajnának már reszeltek. A nyugat nem tudja és nem is akarja a nyakába venni a korrupt, szétzüllött népet. Mérlegre tették, hogy az ellopható természeti kincsek érnek-e annyit, mint a megszerzésükhöz szükséges nemzet irtás, testvér háború, végtelen fegyegetettség. Talán már belátták, hogy többet visz, mint hoz. Ott hagyják, az oroszok meg bekebelezik. Az átlag ukrán már elmenekült, az itt maradottakra pedig nincs szüksége senki másnak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!