Könyvet írtak Zelenszkijről, exkluzív részletek jelentek meg a 2022 februári eseményekről

2024. január 05. 19:11

„Elkezdődött” – reagált a 2022. február 24-i hajnali hírekre az ukrán elnök.

2024. január 05. 19:11
null

Könyvet ír Volodimir Zelenszkijről Simon Shuster brit újságíró, a minap a The Telegraph jóvoltából részletek is nyilvánosságot kaptak a készülő alkotásból.

A cikkből kiderült: háború előestéjén az ukrán elnök felesége, Olena Zelenszka össze szeretett volna csomagolni egy bőröndöt, de nem tette meg, mert a gyerekeinek segített a házi feladatuk elkészítésében.

„Vacsoráztak és tévét néztek. A férje nem mondott semmit, ami arra engedte volna következtetni, hogy veszélyben vannak. Gyakori viccek és mosolyok mögé rejtette aggodalmát” – olvasható a hamarosan megjelenő könyvben.

Hajnali fél ötkor, amikor a bombázás elkezdődött, Zelenszka a szomszéd szobában találta a férjét, aki már egy sötétszürke öltönyt viselt. Tekintete zavart volt, és csupán egyetlen szót mondott: „Elkezdődött.”

Shuster könyvéből az is kiderül, hogy a háború előtt hetekkel Zelenszkij maga is lekicsinyelte egy teljes körű invázió kockázatát, és elutasította a katonai parancsnokok tanácsát a határok megerősítésére. Ezután, 2022 tavaszán pedig úgy vélte, hogy a háború egy évig sem fog tartani. Shuster célja a könyvvel elmondása szerint az, hogy az a háború első évének krónikájává váljon.

Nyitókép: MTI / AP / Ukrán elnöki sajtóhivatal

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
starmind
2024. január 07. 07:53
Halovány lila fingja nem volt a Játékszernek, ki, mikor, milyen játékot játszik vele. Most sincs, csak teszi, amire utasítják: eközben ukránok százezrei halnak meg, testvérháború zajlik orosz és ukrán között, ahogy Koreában is zajik koreai és koreai között. Szergezés alatt van a kínai-kinai csata Taivan és Kína között. Ideje lenne egy commonwealth polgárháborút is össszehozni szerte az angolszászok között - kezdve az angol monarchia megszüntetésével, folytatva az USA nácitlanításával és demilitarizálásával.
nyúlgerinc
2024. január 06. 15:56
A könyv címe: Mein Kampf 2.
B_kanya
2024. január 06. 11:34
nagycsabaKovács Ubul 2024. január 05. 20:53 "Orbán nem küldőtt 500k embert a halálba + 200k ellenséget" Zselé is csak vagy 150e hoholt öletett le, megnyomorodott kb. 100e.... Oroszból a BBC megbízására talán 30e gyászjelentést talált a Mediazóna, de gyanítom, ez is FELFELÉ kozmetikázott adat.
B_kanya
2024. január 06. 11:30
karakter-2 2024. január 05. 21:30 • Szerkesztve "2019 vége, Trump és a zongorista zsidó találkozója. https://www.youtube.com/shorts/p-A4zNHrEWY " Azt hiszem egyébként zselé a megválasztásakor tényleg békét akart a külső és belső ruszkikkal, legalábbis azt ígérték neki, hogy ezért futtatják. Aztán jött, hogy a 160 centijével erősködött egy Zolote nevű térségben 4 darab, kifejlett szláv nácival, hogy vonják vissza Donyeck mellől a nehézfegyvereket, azok meg körbeállták a lövészárokban és ott rájött, hogy nem egy orosz-kazár zsidó komikus természetes közege szláv nácikkal erősködni a sárban. Nem csoda, hogy porszívózik... Biztos nehéz lehet kibírni. Csak ugye le is lehetett volna rég mondani, a 2.-3. villánál Miamiban. Meg az egyiptomi újságírót sem kellett volna agyonveretni, aki az ottani dácsáról tényfeltárt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!