A román miniszterelnök négy erdélyi megye autonómiáját ígérte Orbánnak – a román politikus szerint

2024. január 30. 12:44

A magyarellenes kirohanásairól ismert politikus arról is beszélt, hogy Szatmár megye román föld marad.

2024. január 30. 12:44
Román miniszterelnök. (Ion-Marcel Ciolacu)

Adrian Cozma, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) szatmárnémeti szervezetének elnöke és a párt egyik országos alelnöke árulással vádolja a miniszterelnököt – írja a Maszol.

A lap arról írt, hogy Adrian Cozma szerint Marcel Ciolacu megígérte Orbán Viktornak, hogy autonómiát ad négy erdélyi megyének, cserébe az RMDSZ támogatásáért az őszi elnökválasztáson.

A politikus azonban semmilyen bizonyítékkal nem támasztotta alá állítását.

„Az RMDSZ-nek segítenie kell Ciolacut, hogy négy megyében megnyerje a választásokat, majd később, amikor Ciolacu úr Románia elnöke lesz – ahogy ő szeretné, én nem kívánom ezt – autonóm státuszt fog adni ezeknek a megyéknek” – nyilatkozta Adrian Cozma a Digi 24-nek.

A magyarellenes kirohanásairól ismert politikus arról is beszélt, hogy Szatmár megye román föld volt, ma is az, és az is marad.

„Ezt Ciolacu úrnak és mindazoknak meg kell érteniük, akik a magyar szeparatizmust támogatják, és el akarják adni Szatmár megyét” – tette hozzá a PNL képviselője.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: TOBIAS SCHWARZ / AFP

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trüpéma
2024. február 02. 15:21
Kedves Magyar Honfitársaim! "Szaporodjatok és sokasodjatok!" - miért nem értitek ezt? A parancsolat megtartása orvosság mindezekre a nyomorúságokra. És ne gúnyolódjatok, mert a parancsolat lett az emberért, nem az ember a parancsolatért!
egy genetikusanalattvaló
2024. február 01. 16:38
"pragmatika 2024. január 30. 17:39 Ezt markánsan leírja ez az eset, amikor az egyik Magyargyűlölő oláh bocskoros, Magyarpártisággal vádol egy másik Magyargyűlölő bocskorost." A versengés annak bizonyításából áll, hogy melyik a nagyobb Magyargyűlölő. Az igazi baj az, hogy vannak szavazók, akik vevők erre.
Beszélgető
2024. január 31. 09:16
Követelnünk kell végre románia eu-ból való kizárását!
pragmatika
2024. január 30. 17:43
100-200 év múlva meg franciaországban fog ütőkártyaként működni a francia ellenesség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!