Kiderült: észak-koreai fegyverereket használ a Hamász

2024. január 11. 20:27

Oroszország után a Hamásznak is szállít fegyvereket Kim Dzsong Un rezsimje.

2024. január 11. 20:27
N.Korea fires 'unidentified projectile' into sea: Seoul

A dél-koreai állami kémügynökség hétfőn közölte, hogy a Hamász Észak-Koreában gyártott fegyvereket használ Izrael ellen a Gázai övezetben – jelentette a Yonhap dél-koreai hírügynökségre hivatkozva a NeoKohn.

A dél-koreai Nemzeti Hírszerző Szolgálat (NIS) megerősítette a Voice of America, az amerikai állami tulajdonú nemzetközi műsorszolgáltató egy jelentését, amelyben egy, a Hamász által állítólagosan használt F-7-es gránátvetőn koreai felirat volt látható. A NIS közölte, hogy „értékelése megegyezik a VOA jelentésével”.

Ahogy korábban a Mandiner is megírta, Észak-Korea Oroszországnak is szállít fegyvereket. A Politico korábbi cikkében felhívták rá a figyelmet, hogy Észak-Korea nagyobb ütemben szállíthatja a fegyvereket Oroszországnak, mint ahogy azt az Unió képes lenne Ukrajna számára.

Ezzel kapcsolatban a londoni Royal United Services Institute for Defence and Security Studies szakértője hozzátette: „kérdéses, hogy az Észak-Korea által szállított lőszer megfelel-e azoknak a biztonsági és megbízhatósági szabványoknak, amelyeket az európaiak betartanának.”

Ezt is ajánljuk a témában

 Nyitókép: AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ugandai Bubu
2024. január 19. 15:19
Tömegesen biztosan nem tudnak nekik szállítani - úgy, mint a putlerista szovjeteknek, mert csempészni kell. A tenger felől Izrael blokád alatt tartja a Gázai övezetet. Aztán ott van az izraeli és az amerikai hirszerzés.
Kozmosz
2024. január 11. 22:14
A HAMASZ azt használ, amit be tud szerezni. Ezzel el van intézve.
Tuners
2024. január 11. 21:17
Mondjuk a RUSI institute, az valamiféle “kereskedelmi hírszerző ügynökség” kiderítenek azok bármit ha fizet eleget az ügyfél. 😀 Többit nem tudom, a felsorolt ügynökségek közül egyik sem tűnik pártatlan, objektívnek, az ellenségemről meg hogy mit állítok lehet nem mindig elfogulatlan. 😊 Aztán innentől kezdve az egész nemzetközi sajtóról ugyanez, angliában még mindig minden nap nyernek az ukránok, mindig ránézek, ma is ez volt, tegnap is, tegnapelőtt is. Aztán néha kijön egy cikk hogy mégsem, sőt egyáltalán, aztán másnaptól folytatják ugyanúgy. Ha elhinnék egy szót is ezekből már nagyon össze lennék zavarodva 😀 💩 💩
kokrowatz-0
2024. január 11. 20:44 Szerkesztve
gusztustalan diktátor-felszopás-érzékenyítés. legalja. ez a köcsög halálra zabálja magát, amíg a népe éhenhal, atomháborúval fenyegetőzik, a primitív magyar meg ennek tapsol. úgy hallottam, ez a köcsög már 3 évesen autót vezetett, a nagyfaterjának pedig soha nem kellett wc-re mennie, mert olyan tökéletes volt az emésztése. ezt is elhiszitek, mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!