Ki gondolta volna 2010-ben? Az olaszok és a spanyolok mentették meg az eurózónát Németországtól

2024. január 31. 06:43

Meglepő szalagcím 2024-ben, Európa megváltozott.

2024. január 31. 06:43
null

A Bloomberg cikkére reagált Stanley Pignal, az Economist újságírója az X-en, ugyanis a neves lap a következő címmel jelentetett meg gazdasági írást: Az euróövezet váratlanul elkerülte a recessziót, mivel 

az olasz és a spanyol növekedés ellensúlyozta Németország gyengeségét. 

A cikk valóban arról szól, amit a címe ígér, vagyis az euróövezet váratlanul elkerülte a recessziót 2023 második felében, mivel az Olaszországban és Spanyolországban tapasztalt szilárdabb növekedés ellensúlyozta a németországi gyengélkedést.

„Szalagcímek, amelyeket 2010-ben el sem hittél volna:

 Az eurózóna elkerüli a recessziót, mert Olaszország és Spanyolország ellensúlyozza a visszaeső Németországot” – írja az Economist újságírója.

Nyitókép: Robert Habeck német gazdasági miniszter és Olaf Scholz német kancellár, MTI/EPA/Filip Singer

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesszimista
2024. január 31. 08:48
Az USA vezető szerepét a világban az ÚNIÓ rovására kívánja fenntartani, ehhez Ukrajnát használja fel.
pesszimista
2024. január 31. 08:34
Minden az USA tervei szerint alakul, mert a Németek jelentenek rájuk veszélyt, ha összefognának az Oroszokkal. Ezt sikerült megakadályozni, az Olasz és a Spanyol gazdaság növekedése nem probléma számukra.
Lami66
2024. január 31. 08:25
Fényezik a szart, hazudnak mindenben. Az öszödi beszédet csak le kellene fordítani, átnevezni brüsszeli beszédnek és kész is volna az eu verzió. Minden szava telitalálat lenne.
polárüveg
2024. január 31. 07:48
Az igazságosság így egyenlít ki, de még nincs vége. Az eladósító le, az eladósodottak fel. Viszont pont épp ezért a kiegyenlítés miatt a volt gyarmattartó országok aggódhatnak, vagy törhetik a fejüket, hogy tudják levezekelni a múltbéli vétkeiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!