Kiszorítanák az oroszok a Dnyeper bal partjáról az ukránokat

2024. január 09. 08:38

Az elmúlt nap folyamán az oroszok kilenc sikertelen támadási műveletet hajtottak végre az ukránok szerint.

2024. január 09. 08:38

Az elmúlt napon összesen 55 ütközetre került sor a frontvonalon: Oroszország 55 rakétacsapást és 16 légicsapást mért, valamint 16 alkalommal több rakétavetőt is bevetett, írja az Ukrainszka Pravda.

„Az ellenség nem mond le arról a szándékáról, hogy kiszorítsa egységeinket a Dnyeper folyó bal partján lévő állásainkból. 

Az elmúlt nap folyamán az oroszok kilenc sikertelen támadási műveletet hajtottak végre, de az ukrán katonák továbbra is tartják állásaikat és veszteségeket okoznak az ellenségnek” – mondta egy ukrán vezető, amiből a propagandán túl következtetni lehet a helyzet súlyosságára.

Hozzáteszik: a Kupjanszki szektorban az ukrán fegyveres erők öt támadást vertek vissza, a Bahmut szektorban kettőt, az Avgyijivka szektorban hármat, valamint további tizennégy támadást a Donyecki területen. Az adatokból látható, hogy az orosz támadások alsó hangon is nagy erővel zajlanak.

Nyitókép: MTI/EPA /Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2024. február 21. 08:04
"Kiszorítanák az oroszok a Dnyeper bal partjáról az ukránokat" Az oroszok részére kedvezők a jelenlegi feltételek, hogy e terv még idén megvalósulhasson, ha nem is száz százalékosan..! E cél megvalósulását, nyilván nagymértékben előfogja segíteni az odesszai irányba indított orosz nyári hadművelet... Ennek fényében Romániát tartom esélyesnek, aki közvetlenül belekeveredik a konfliktusba, önkéntesként a zsidóság háborújába... Ők annál jóval megfontoltabbak, semhogy megtagadják a zsidóság elvárását... Bár ez a forgatókönyv nagyon valószínű, fogadni nem mernék rá; Erdély további román uralma, keresztezheti a zsidóság szándékait..!
Namond
2024. január 10. 00:18
https://moszkvater.com/lelohetetlen-orosz-raketak/ A kifejezetten a légvédelem megzavarására indított csali drónokról és rakéták becsapódásairól a hatályos ukrán jogszabályok következtében nemigen fog értékelhető videófelvétel nyilvánosságra kerülni. Ugyanis azok a felépített narratíva lerombolása miatt a kijevi kormányzat ezen felvételek közzétételéért több éves börtönbüntetést is kiszabhat. Bár azok anonim Telegram chateken megjelennek. Miközben orosz rakéták helyett a légvédelem által indított elfogó rakéták vagy a városok felett elfogott orosz eszközök roncsai azok, amik a lakóházakra zuhannak. E problémának oka egyszerűen az, hogy a légvédelmi egységeket Kijev a városokon belülre, sokszor lakóövezetekbe telepíti, így megnő az épületek csapódás esélye. Megemlíthetők az állítólagos Kinzsalok bemutatott roncsai, amelyek jóval inkább a betonromboló BETAB bombacsaládra, mintsem valami hiperszonikus eszközre hasonlítanak.
Oldalkosár
2024. január 09. 15:05
"Az elmúlt nap folyamán az oroszok kilenc sikertelen támadási műveletet hajtottak végre, de az ukrán katonák továbbra is tartják állásaikat és veszteségeket okoznak az ellenségnek” Még. Aztán elfogy a katona, meg az a másik ötszázezer is, akiknek a besorozása tervben/folyamatban van, és kaput. Addig daráló. Kezdetben magabiztosak voltak és győzelmi jelentéseket adtak le az Árpád-vonal védői is 1944-ben, aztán...győzött a túlerő.
Namond
2024. január 09. 14:46
Baromság. Az oroszok vígan hagyják, hogy az ukrajnai, banderista náci kormány folyamatosan töltse a jól belőtt húsdarálót. Mariopol, Avgyijivka, Bahmut, Marjinka, Krasznohorivka
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!