Ezt kérte Zelenszkij az ukránoktól kedd este

2024. január 03. 07:23

Az egyre sűrűbben érkező orosz támadások példátlan helyzetet idéztek elő Ukrajnában.

2024. január 03. 07:23
ZELENSZKIJ, Volodimir

Az RBC Ukraina az elnök szavait idézve arról ír, hogy az ukránoknak az elkövetkező napokban nagyon oda kell figyelniük. Volodimir Zelenszkij kedd este felszólította a lakosságot: kiemelten figyeljenek a légiriadókra, mert ez elengedhetetlen az emberi életek megmentéséhez a záporozó orosz csapások közben.

Az ukrán elnök emlékeztetett: az orosz hadsereg keddi támadásainak következtében 130 ember megsebesült és öt civil meghalt.

Ahogy megírtuk, az oroszok a keddi támadás során kamikaze drónokat és rakétákat használtak, fő célpontjuk Kijev volt, de több régióban is voltak áldozatok, a fővárosban pedig több tucatnyi civil sérült meg a leomló törmelékek miatt. Erről itt olvashat bővebben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij


 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2024. január 11. 00:29
Ukránok a lövészárokban megfagynak .
salmonella
2024. január 10. 06:51
Állítólag kiváló a légvédelem.
rasdi1
2024. január 09. 17:47
Szerintem az ukránok külön felszólítás nélkül is figyelnek a vészjelzésekre. Külön PR ennek az emlegetése. Azt hiszi, hogy evvel "tesz" is valamit?
cinkegolyó
2024. január 03. 15:13
2024-ben is a Krím marad a háború „gravitációs központja". A háború kirobbanásának évében – szintén a The Economist-nak nyilatkozva – Zelenszkij azt mondta: Úszni akarok, a tengert akarom látni a Krímből. Herszonnál szeretnék majd a tengerben úszni. Putyin majd segít neki a tengerben úszni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!