Ezért rúgta ki a pártelnök munkatársát az AfD

2024. január 16. 06:23

Hát persze, hogy az indok az a fránya bevándorlás.

2024. január 16. 06:23

Az Alternatíva Németországért (AfD) nevű jobboldali párt hétfő este bejelentette: megválnak Alice Weidel pártelnök egyik közeli munkatársától, akiről kiderült, hogy 

részt vett azon a tavaly novemberi potsdami tanácskozáson, amelyen felmerült a Németországban élő több millió bevándorló kitoloncolásának terve.

Roland Hartwig munkaszerződését azonnal hatállyal felbontották – közölte a párt szóvivője a ZDF német közszolgálati televízió jelentése szerint. A lépést a közleményben nem indokolták.  A Correctiv hírportál a múlt héten számolt be arról, hogy miről tárgyaltak novemberben egy potsdami villában tartott találkozón az AfD tagjai, néhány CDU-tag és a CDU egyik legismertebb nem hivatalos csoportosulása, az Értékek Uniója (WerteUnion) tagjai. 

A találkozón Martin Sellner, az Osztrák Identitárius Mozgalom (IBÖ) korábbi vezetője volt az egyik kiemelt szónok. Sellner „mestertervet” adott elő a „remigrációról”, és kifejtette, hogy 

azonosítani kellene azokat az embereket, akik terhet jelentenek a társadalomra, és arra kellene őket bátorítani, hogy hagyják el az országot.

A találkozóról kiszivárgott hírek hatására több ezren tüntettek a hét végén Potsdamban az AfD ellen, hétfő este pedig Essenben és Lipcsében vonult az utcákra több mint tízezer ember.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gacsat
2024. január 16. 19:01
koncentrációs tábor.
gacsat
2024. január 16. 18:57
Akkor kell egy igazi jobboldali párt.
Vasalo
2024. január 16. 08:50
Szerintem meg azt a potsdami összejövetelt a német titkosszolgálat szervezte, pontosan a cikben szereplö okok miatt, hogy a találkozora hivatkozva kárt lehessen okozni az AFD-nek, és meggyengiteni a pártot a választások elött. Remélem elszámolták magukat.
orokkuruc-2
2024. január 16. 08:05
Na, folyik már az AfD jobbikosodása.... Persze, már induláskor a megfelelő emberek kellettek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!