Európa Tanács: Az unió polgárai egyre intoleránsabbak a szexuális kisebbségekkel szemben

2024. január 22. 22:20

A szervezet emberi jogi biztosa szerint aggasztó a helyzet.

2024. január 22. 22:20

A szexuális kisebbségekhez tartozókkal szembeni elfogadás hiányának növekedésére, valamint az emberi jogok szavatolásának általános hanyatlására figyelmeztetett 2023-as éves jelentésében Dunja Mijatovic, a strasbourgi székhelyű, 46 tagországot számláló Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa hétfőn. Jelentésében Mijatovic kiemelte: 

aggasztó képet fest az emberi jogok helyzete Európa-szerte”.   

Közölte, a szexuális kisebbségekhez tartozók elfogadásának hiánya mellett a nők és lányok jogainak védelme terén elért haladást aláásó, számos európai országban tapasztalt ellenséges politika és retorika, valamint a társadalmakon belül fokozódó megosztottság „az emberi jogokkal ellenséges környezetnek a térnyerését mutatják”. Szavai szerint az emberi jogvédők és az újságírók biztonságának és szabadságának aggasztó hanyatlása 

már eddig is súlyos következményekkel járt a demokráciára és az emberi jogok védelmére nézve Európa-szerte. 

Hangsúlyozta, hogy foglalkozni kell a megfelelő lakhatáshoz, az egészségügyi szolgáltatásokhoz, a minőségi oktatáshoz és a megfelelő életszínvonalhoz való jog terén egyre növekvő kihívásokkal is, valamint a környezetszennyezés, az éghajlatváltozás és a biológiai sokféleség csökkenése által okozott válság emberi jogi hatásaival. Meg kell védeni továbbá az emberi jogokat a mesterséges intelligencia használatának összefüggésében – figyelmeztetett.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Trenka Attila/Mandiner

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2024. január 23. 12:20
Nézőpont kérdése. De inkább helytállób az a megközelítés, hogy a buzik egyre pofátlanabbak és az EU jóemberkedő parazita vezetésefolyamatosan adja alájuk a lovat. Egyre több vallja magát buzinak, mert divattá lett. Ami persze a legbelsőbb magánügye és senkit sem érdekel. De amint azt kiviszi az utcára, lebuzizzák. És joggal. Mert az deviancia és a normális ember azt, hogy mindezt még az arcába is tolják, ráadásul erényként állítják be, nem köteles eltűrni. A Pride fesztiválok önmagában egy aljas provokációk. Semmi közük a büszkeséghez. Alpári magamutogatás, beteges ripacskodás. Az LMBTQ+ propaganda pedig egyenesen vérlázító. Beteg világot élünk. Gyógyír kéne!
nempolitizalok-0
2024. január 23. 10:17
Ezeknek az ostoba közhelyek hangoztatói milliárdokba kerülnek az állapolgároknak. Simán elmegy a mellett, hogy németországban egy komplett és népszerű ellenzéki pártot készülnek betiltani.
Hajnóczi Kristóf
2024. január 23. 09:20
Milyen emberi jogokról ír? Nincsenek elembétékú jogok.
baronet
2024. január 23. 08:18
Na, vajon miért is, te böszme aktivista? A krémest is megutálná mindenki egy hét után, ha folyton azt kapna reggelire-ebédre-vacsorára... Nemhogy a buzipropagandát. Klasszikus libsi taktika: generálunk egy konfliktust, majd még jobban nyomulunk, hogy megoldhassuk. Kurvanyátok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!