EP-listavezető: Orbán Viktornak nagyobb hatalmat kell adni az Európai Unióban

2024. január 18. 10:21

Akár hosszabb távon is el tudná képzelni az Európai Tanács elnökeként Orbán Viktort az Osztrák Szabadságpárt politikusa, Harald Vilimsky, aki úgy véli, az Unió igazságtalanul bánik a magyar miniszterelnökkel.

2024. január 18. 10:21
null

Az EU igazságtalanul bánik Orbán Viktorral, akinek nagyobb hatalmat kellene adni az Unióban – jelentette ki Harald Vilimsky a Der Standard cikke alapján.

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) EP-listavezetője úgy véli, ha nem születik megállapodás arról, ki legyen az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek az utódja, akkor a magyar kormányfőt nem csupán átmeneti megoldásként, hanem végleges jelöltként is el tudná képzelni.

A politikus korábban is leszögezte, hogy Magyarországot megbüntetni rossz megközelítés, míg a Mandinernek adott interjújában hosszasan beszélt arról, mit tapasztalt Magyarországon. Az idei választások esélyese, az FPÖ az eddig bejelentett programja alapján „Orbán-szerű" kormányzást ígér. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Johanna Geron

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 19. 11:21
Egy szélsőjobbos senki…a Mandinál címlap… 😂🥲😂🥲
VitaLin
2024. január 18. 16:47
"Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) EP-listavezetője úgy véli, ha nem születik megállapodás arról, ki legyen az Európai Tanács elnökének, Charles Michelnek az utódja, akkor a magyar kormányfőt nem csupán átmeneti megoldásként, hanem végleges jelöltként is el tudná képzelni." Meggyőződésem, ha ezt a véleményt hallva a libsibolsik agyérgörcsöt kapnak. Nemhogy véglegesen ET elnöknek, de még átmeneti időre sem tudnák elviselni, szerintük ha ez a szégyen megtörténik, akkor inkább világgá mennek. Sőt, hovatovább Mo szavazati jogát is szeretnék "Betiltani". Az EP már megszavazta az ez irányú javaslatot, csupán a kormányfőknek is el kellene fogadni - egyhangúlag. Ez viszont nem fog átmenni. Az osztrákok olyan irányba indultak el, amivel az EU-ra frászt fognak hozni. Az FPÖ már nem egyszer "fázott rá" haladárságára, de úgy látszik, elég kitartóak. Talán Harald Vilimsky nem jut Jörg Haider sorsára.
andris-923
2024. január 18. 15:51
Orbán Viktornak nagyobb hatalmat kell adni az Európai Unióban Uram isten csak el ne olvassák ezt a nyilatkozatot cseh katkáék meg Szabó timiék mert az orvos itt már kevés lesz Rögtön papért kell küldeni
nempolitizalok-0
2024. január 18. 14:15
Osztrákok is ébrednek, nem csak a németek. Bár mindkettő elég későn. Ezek ennyire nem sejtették, hogy a libsik és a bolsik a különféle pártneveiken az ellenségeik lesznek? Pedig nem is titkolták. A németországi zöld majom már a választások előtt közölte, hogy nem akar németeket látni. Hálából meg is választották.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!