Eltűnhet a Pepsi az európai boltok polcairól – a márkára Magyarországon is nagy változás vár

2024. január 05. 12:34

Az „elfogadhatatlan áremelések” miatt nem értékesíti a jövőben a PepsiCo termékeit a Carrefour. Magyarországon egyelőre nem jelentett be hasonló intézkedést egyik áruházlánc sem, így a hazai üdítők palackozása békében költözhet Szentkirályra.

2024. január 05. 12:34
PepsiCo Brands

Négy országban és több mint 9000 üzletben nem árulja a jövőben a PepsiCo termékeit a Carrefour – jelentette be a cég a Sky tudósítása alapján. Az egyik legnagyobb francia áruházlánc Spanyolországban, Olaszországban és Belgiumban üzemeltetett egységeire is vonatkozik a tiltás.

A vállalat az üzletekben táblákon tájékoztatja vásárlóit arról, hogy az „elfogadhatatlan áremelések” miatt áll le a népszerű termékek értékesítésével – itt nem csak az üdítőitalokra kell gondolni, hanem például a Lay's chipsre is.

A Carrefour nem először száll harcba a márkákkal: az infláció elszabadulását követően arra figyelmeztette a vásárlóit, hogy ugyanazért az árért kisebb méretű terméket kapnak, mint korábban (ez a zsugorinfláció).

Ami Magyarországot illeti, a márka itt is nagy változások előtt áll, hiszen 2024-től a Magyarországon eladott termékek palackozása Ausztria, Csehország és Románia helyett Szentkirályon valósul meg, azaz szentkirályi vízből készülnek majd az üdítők – ezt Balogh Levente jelentette be.

Ezt is ajánljuk a témában

Az amerikai cég magyarországi érdekeltségeit még 2018-ban szerezte meg a Central Europe Mineral Water Holding, ezzel a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos hazai forgalmazójává vált. A cseh holdingot 2015-ben alapította meg Balogh Levente a Mattoni 1873 csoportot tulajdonló olasz Pasquale családdal.

Nyitókép: AFP/Jakub Porzycki

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. január 05. 21:10
"AkitloszB_kanya 2024. január 05. 14:43 A profitért. Tehát nem az inflációért." TEHÁT a kartellezők felverik egy termékcsoport árát, ami nem okoz inflciót. Ha ez olyan tág csoport, mint a kiskereskedelemben kb minden, akkor sem okoz inflációt, hogy mindent drágábban adnak, mert az infláció nem az, hogy minden drágább lesz.
Bell & Sebastian
2024. január 05. 20:35
Egyedül a Krombacher és Bit gyártása történik a régi német sörtörvénynek megfelelően, a többi mind kutyulék. Amiben még komló sincs, az a legalja.
Bell & Sebastian
2024. január 05. 20:31 Szerkesztve
Nem kár egyik nyugati tömegtermékért sem. Az viszont nagyon érdekelne, hogyan kerültek külföldi kézbe a szentkirályi források, mialatt mindenki azt harsogta, hogy a Kárpát-medence alatti prehistorikus vízkészlet tulajdonlása állami stratégiai kérdés. Van erre egy elméletem. A magyar tulajdonost hitelcsapdába ejtették az erőltetett ütemű fejlesztésekkel. Aztán jött valaki egy visszautasíthatatlan ajánlattal.
nyúlgerinc
2024. január 05. 17:30
Egyetlen egy ásványvíz lelőhelyet sem engedtem volna ki magyar (állami) tulajdonból. Hol volt anno/és akkor Áder János ex államelnök vízharcos? Miért nem védte meg az állam tulajdonát?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!