Jövőre Magyarországra költözik a Pepsi

2023. június 04. 16:22

Szentkirályi vízből fog készülni az üdítőital.

2023. június 04. 16:22
null

Balogh Levente a Világgazdaság kérdésére megerősítette, jövőre Magyarországra költözik a Pepsi. Az üdítők palackozása, – ami a magyar piac számára jelenleg Ausztriában, Csehországban és Romániában zajlik – Szentkirályra kerül át.

Az amerikai cég magyarországi érdekeltségeit még 2018-ban szerezte meg a Central Europe Mineral Water Holding (CEMW), ezzel a PepsiCo üdítők és élelmiszertermékek kizárólagos hazai forgalmazójává és a franchise-jogok birtokosává vált. A cseh holdingot 2015-ben alapította meg Balogh Levente a Mattoni 1873 csoportot tulajdonló olasz Pasquale családdal – írta a Világgazdaság. 

Balogh levente elmondta, a pénteken átadott új szentkirályi PET-palackozó alkalmas a Pepsi-termékek töltésére, de további beruházásokra van még szükség, például víztisztító bázist és szirupkonyhát kell létrehozniuk.

Az üzletember felidézte, 2015-ben, a Soroksári útról került külföldre a Pepsi – azt a 40 ezer négyzetméteres területet most logisztikai központként használja a Szentkirályi –, jövőre viszont már szentkirályi vízből fog készülni. Ezzel tetemes fuvarköltséget és utaztatási időt tudnak megspórolni, illetve, ahogy fogalmazott, „nagyon sok tehertől” szabadítják meg az utakat.

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
..--..
2023. június 12. 19:16
-zsoltkom- "Jövőre Magyarországra költözik a Pepsi" A Pepsi amerikai érdekeltség... ezek az Orbánok meg úgy örülnek nekik, mint majom a farkának. Az egyik percben Amerika a métely, a másik percben meg fel van magasztalva az észjárása és a vállalkozói tehetsége. Most írta le a Fidesz-demokrácia és Fidesz-jóléti állam szakértő Bogár László... "Az egész világ számára nyilvánvalóvá válik az amerikai birodalom és a Nyugat végső lehanyatlása." https://n9.cl/jp6uv Legalább egyeztetnének, hogy az Orbánok és Bogár László egyfélét hazudjanak.
Kybon
2023. június 07. 20:08
Ha még bárkit érdekel: mai hír, hogy problémás (kRRRRRRRRRRRRRRRvára problémás!) az egyik Pepsiben is levő összetevő. Rákeresve egyébként a másik is tudhatja ugyanezt. Vagyis nemcsak a "csökkentett cukortartalmú"-kifejezést kéne ráírni. Hanem azt is, hogy "saját felelősségre", meg hogy"halált okozhat"... (A tudományos kutatás szerint ez NEM túlzás!) (Sajnálom egyébként. Meg ezt az egész cukortartalom-mizériát. Állítólag csökkent valamit az üdítőkben a cukor. Azt persze nem lehet, hogy 'akkor csak fele annyit igyon a paraszt - de legalább ne dögöljön annyira bele...) (Na, írkáltam magamnak trallala...!)
Bell & Sebastian
2023. június 05. 00:44
Ereje teljében rákos lett az egyik kollégánk, aki több lépcsőben eljutott a neves specialistához végstádiuma kezdetén. Az orvos látatlanban megmondta a hozzátartozóknak, a kólára tippel, mert látott már ilyet. Hogy napi 2,5 liter sok belőle vagy kevés, azt nehéz megmondani, de sokáig és kitartóan fogyasztva el lehet vele kerülni az unokák hétvégi szórakoztatását.
Kybon
2023. június 04. 23:25
"tetemes fuvarköltséget és utaztatási időt tudnak megspórolni" - Na az jó. Mert tavaly ősszel MEGVÁLTOZTATTÁK a receptet! Ócsították, vízízűvé tették a Pepsit! (És még így is duplája lett az ár...!) A spórolásból vissza lehetne csinálni legalább a dobozos eredeti receptjét - kizárólag rendes cukorral! Vagy lehetne olyan, mint Amerikában - Pepsi Throwback only made with real sugar. Szvsz...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!