Charles Michel máris próbálja hűteni a kedélyeket: Sok eszköz van Orbán elkerülésére, ha megvan hozzá a politikai akarat

2024. január 07. 22:50

Az Európai Tanács jelenlegi elnöke reagált a döntését ért bírálatokra.

2024. január 07. 22:50
ORBÁN Viktor; MICHEL, Charles

Mint ahogyan arról a Mandiner is beszámolt, erős pánikhangulat árasztotta el Brüsszelt, miután kiderült, hogy Orbán Viktor lehet az Európai Tanács elnöke, hiszen Charles Michel, az Európai Tanács jelenlegi elnöke bejelentette, hogy indul az EP választásokon, ami miatt megüresedhet a posztja.

Ezt is ajánljuk a témában

S miután július 1-től Magyarország látja el az EU soros elnöki posztját, így – utód hiányában – Orbán Viktor vezetné az Európai Tanács üléseit.

Erre a hírre mindenki felhördült, sokan kritizálták Charles Michel döntését. Ő maga – a Guardian szerint – azt válaszolta a kritikára, hogy 

bőven van még idő az utód kijelöléséig, hiszen az Európai Tanács június végéig, július elejéig könnyen megnevezheti az utódját.

Hozzátette, „sok eszköz van Orbán Viktor elkerülésére, ha megvan hozzá a politikai akarat”.

Az európai vezetők június 17-én és 27-28-án – az ötévente esedékes parlamenti választások után, amelyekre június 6-9. között kerül sor – találkoznak, hogy megkezdjék az alkudozást az Unió vezető tisztségeinek betöltéséért, beleértve a bizottsági és a tanácsi elnököt is.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2024. január 08. 11:06
Már az is az EU szégyene, hogy ilyen gondolat egyáltalán felmerülhet, mintha nem lenne ez ilyen eset pontrol pontra szabályozva az EU szerzödéseiben? Miota mondhatja meg bárki az EUban, hogy ki lehet, meg ki nem a tanács elnöke. Vagy itt is vannak felsöbbrendü emberek? 💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩💩
zakar zoltán béla
2024. január 08. 09:21
Ritka ocsmány alak!!!
sober
2024. január 08. 07:58
"Charles Michel máris próbálja hűteni a kedélyeket: Sok eszköz van Orbán elkerülésére, ha megvan hozzá a politikai akarat" Mit mond ez a nagyorú? a sok eszközzel mit kellene elkerülni? ha meg lenne az akarat? ezek tutti nem normálisak! és ezek mernek beszélni demokráciáról, meg jogállamiságról, meg korrupcióról, meg sportszerűségről, ...! és millióan felkapják a vizet a huxitnak még csak a gondolatán is! ilyen csapatba focizni...??!! na de ezek nem is akarnak fair play díjat kapni! csak zsetont qatartól! szégyentelenek!!
bikfic-0
2024. január 08. 07:24
Ez volna a megfellebezhetetlen demokrácia. És ezek aggódnak a jogállamiságért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!