Brüsszelben képtelenek elviselni, hogy egyeseknek bizonyítékokra van szükségük országok elítéléséhez

2024. január 15. 11:06

A szlovák ellenzék szerint Robert Fico elszigeteli Szlovákiát Európától, a kormányfő viszont azt mondja, szuverén országa bizonyítékok nélkül nem ír alá automatikusan mindent, ami Nyugatról érkezik.

2024. január 15. 11:06
null

Nehezen viselik Brüsszelben, hogy Szlovákia – Magyarországhoz hasonlóan – nem írta alá az Egyesült Államok által kezdeményezett közös nyilatkozatot, amely elítélte az Észak-Korea és Oroszország közötti állítólagos ballisztikus rakétatranszfert Ukrajna megtámadásáért.

Az Euractiv idézi Tomás Valáseket, Szlovákia korábbi NATO-nagykövetét, aki jelenleg a Progresszív Szlovákia ellenzéki párt vezetője. Szerinte csak Robert Fico, Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan nem volt hajlandó választani a diktatúra és a demokrácia között. „Fico még annál is gyorsabban szigetel el bennünket Európától, mint azt a pesszimisták jósolták" – jelentette ki a politikus.

Ezzel szemben Fico rámutatott:

Pozsony csatlakozik az aláírókhoz, amint releváns bizonyítékokat mutatnak be az állításokra. Hozzátette, Szlovákia immár szuverén országként viselkedik, és nem ír alá automatikusan mindent, ami Nyugatról érkezik.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. január 16. 07:26
A lengyelek letérdeltek a szlovákok meg felálltak.
Natila
2024. január 15. 21:41
Hát nem tudom, szerintem pont ezzel választottak a mert nem követik azt amit nyugatról diktálnak.
Tárkány Álmos
2024. január 15. 18:52
Fico mindent is megígér, ugat, mint a kutya a kerítés mögül. A szavazáskor meg majd ráhagyja a piszkos munkát Orbánra. Ilyen egyszerű a képket, többen sikerrel alkalmazták: nem tetszik egy Uniós javaslat? Deklaráld, hogy kifogásaid vannak, majd a szavazáskor hagyd rá a balhét a hasznos idiótára. Európa géniusza viszont erre még nem jött rá :-)))
Málaga21
2024. január 15. 18:37
Nem tudom mit ugrálnak a tótok? Ha egyszer a cia azt mondja, hogy szaddámnak vegyi fegyverei vannak, akkor szaddámnak vegyi fegyverei vannak. Akkor is vannank nekije, ha nincsenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!