Brüsszelben állítják: Orbán Viktor ezt a hibát sohasem követte el

2024. január 30. 11:21

A német publicista szerint Magyarország engedni fog az Ukrajnának szánt uniós segélycsomag ügyében, mert szüksége van a 20 milliárd eurónyi befagyasztott forrásra.

2024. január 30. 11:21
null

Orbán mindenki ellen, mindenki Orbán ellen – ezzel a címmel közölt véleménycikket a Süddeutsche Zeitung jól ismert publicistája, Hubert Wetzel.

Az újságíró idéz egy uniós forrást, aki úgy véli,

Orbán Viktor ravasz pókerjátékos, aki sohasem követte el azt a hibát, hogy túl messzire ment volna.

Wetzel ebből azt a következtetést vonja le, hogy Magyarország engedni fog az Ukrajnának szánt uniós segélycsomag ügyében.

Az újságíró úgy látja, a legtöbb uniós kormánynak elege van abból, hogy a magyar miniszterelnök hátráltatja az egységes Ukrajna-politikát, emiatt valós fenyegetést jelent, hogy megvonják Magyarország szavazati jogát, ezt legfeljebb Robert Fico szlovák kormányfő akadályozhatja meg.

A szerző szerint Magyarországnak sürgősen szüksége lenne a befagyasztott 20 milliárd euróra, így beválhat az uniós fenyegetés, mely szerint nem kapja meg Magyarország a neki járó forrásokat, amennyiben blokkolja az ukrajnai finanszírozást.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. január 31. 05:22
>>>sürgősen szüksége lenne<<< Miért is?
nzoltan-818
2024. január 30. 17:45 Szerkesztve
Egyszer talán azon is elkéne gondolkozni, hogy miért is annyira fontos Orbán beleegyezésé abba az 50 milliárdos Ukrajnának szánt segély felvételébe. Talán nem is annyira bonyolult e rejtély megfejtése. Ha csak a pénzről volna szó, azt minden állam a saját pénzügyi forrásaiból simán összeadhatná, saját forrásból, vagy hitelből. De nem és nem..., ez így szóba sem jöhet! Vajon miért? Hát…, mert akkor minden kormánynak nyíltan és egyénileg kéne felelőssget vállalnia a vállaztói felé. Nem hívatkozhatna ara, hogy ez az Unió döntése, na meg ha a többiek igent mondtak akkor mi…, hogy tehetnénk másként ? Szerintem itt van az a kutya elásva! Bátorság, felelősség vállalás és gerinc nem minden politikusnak adatott meg, annál inkább a sunyi lapítás és a más háta mögé bújás a bevett szokás. A falkaszellemiség nem tűri a józan észt.
bagoly-29
2024. január 30. 16:25
Mo éves GDP-je, valamint költségvetése hány milliárd euró is? Miből gondolják ezek a marhák, hogy enélkül az ország csődbe megy? Mégsem Máltáról vagy valamelyik balti államocskáról van szó! 2020-tól szinte semmit sem kaptunk, s közte volt Covid és orosz-ukrán konfliktus szankciókkal, amelyek minket jobban sújtottak mint az oroszokat! S mégis teljesültek a kormányzati tervek, elvárások.
lenyegtelen
2024. január 30. 16:14
"Brüsszelben állítják" Hát állítottak ott már sok mindent.. például, hogy a férfiak is szülhetnek...szóval ennek a fényében kell ezt is nézni :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!