Bolívia elnöke az ország történetének legnagyobb kokainfogásáról számolt be

2024. január 05. 21:05

A lefoglalt kábítószer értékét a helyi feketepiacon 224 millió dollárra (77,6 milliárd forint) becsülik.

2024. január 05. 21:05

Bolívia történetének legnagyobb kokainfogásáról számolt be pénteken Luis Arce bolíviai elnök közösségi oldalán, a dél-amerikai ország nyugati Oruro megyéjében csaknem 8,8 tonna kokaint foglaltak le.

A hatóságok a lefoglalt kábítószer értékét a helyi feketepiacon 224 millió dollárra (77,6 milliárd forint) becsülik, de ennek több mint kétszeresét is érheti Európában.

Acre szerint a drogot egy teherautóban, burkolóanyagnak álcázva rejtették el. Hozzátette, hogy a feltételezhetően Hollandiába szánt kokain piaci értéke rendeltetési helyén mintegy 526 millió dollár is lehet (182 milliárd forint).

A hatóságok kilenc razzia során négy feltételezett kábítószercsempészt is őrizetbe vettek az ügyben.

(MTI)

Nyitókép: AIZAR RALDES / AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Spiritmonger
2024. január 06. 22:37
A drog az rossz, de nem kötelező drogozni, senkin nincs kényszer, hogy megtegye. Felesleges államilag fellépni a drog ellen, rá kell bízni az emberekre, hogy élnek-e vele vagy nem. A túladagolás kiváló önszabályozó módszer, a selejt elhullik, aki meg ésszel drogozik, azt az állam nem baszogatja feleslegesen. Mindenki nyerne, ha legális lenne.
Gyurcsany-embere
2024. január 06. 05:47
A helyükben halálbüntetést adnék mindenkinek, akit rajtakaptak 0,5kg feletti kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményben. Pár év alatt elfogynának ezek a suttyók, aztán vissza lehetne térni a komolyabb börtönbüntetésekhez. Nem értem miért nem akarnak rendet csinálni.
Kozmosz
2024. január 06. 04:20
És alig vannak többen, mint a magyarok.
Akitlosz
2024. január 06. 00:50
Bolíviának, Perunak, Kolumbiának miért jó, hogy üldözik a kokaint, amikor meg is gazdagodhatnának belőle? A holland suttyókat mi értelme van megvédeni a kokaintól?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!