„Akinek fogalma sincs Magyarországról, az maradjon csendben!” – kiakadtak a németek Orbán Viktor kritizálása miatt

2024. január 17. 09:20

A magyarországi életminőséget és családpolitikát, valamint Orbán Viktor döntéseit dicsérik a Welt olvasói, akik úgy érzik, Németország mérföldekre van ettől.

2024. január 17. 09:20

Orbán Viktor és Robert Fico szövetségéről jelent meg véleménycikk a Die Welt oldalán. Domik Kalus szerint ez a kapcsolat nagy hatással lesz az Európai Unióra és Ukrajna sorsára is, valamint azt állítja, hogy a magyar kormányfőnek több eszköze van arra, hogy rávegye szlovák kollégáját az együttműködésre, mert Szlovákia lakosságának tíz százaléka magyar nemzetiségű. A cikk alatt – immár szokás szerint – sorjáznak a Magyarországot védő és a Welt irányvonalát kritizáló vélemények. 

Akinek fogalma sincs Magyarországról, az maradjon csendben! Az Orbánt szidók a német mainstream médiából szerzik minden tudásukat. Egy ideje Budapesten élek, mert elegem lett a német politikából. Nagyon biztonságos itt az élet, az emberek pedig hihetetlenül kedvesek

– írta egy kommentelő, aki azt is megjegyezte, hogy a Magyarországon, például az Audinál vagy a Mercedesnél dolgozó német mérnökök is élvezik az itt töltött időt.

Más azt reméli, egyre többen követik Orbán politikáját, és sajnálja, hogy Lengyelország ebből kimarad. Megjegyezte, nem érti, miért nem ítéli el senki azt a takarítást, ami ott történik a „demokrácia jegyében".

Várom a napot, amikor a Welt pozitívan számol be Magyarországról. Például a családpolitikáról, a gyermekvállalás segítéséről. Mérföldekre vagyunk ettől

– szögezte le egy másik olvasó.

Sokan írnak arról, hogy a magyar miniszterelnök nem EU-ellenes, csak a zöld-piros vonalat ellenzi, és ő az egyik utolsó okos politikus a kontinensen, aki a népéért politizál, nem hajol meg Brüsszel előtt és ellenzi az illegális migrációt.

„Ha Orbán ennyire rossz, miért választják meg 2010 óta folyamatosan? És mit hozott nekünk az Európai Unió? Ha összehasonlítjuk Németországot a húsz évvel ezelőttivel, miben lett jobb?" – tette fel a kérdést az egyik hozzászóló, más pedig azt sajnálja, hogy a média, így a Welt is folyamatosan negatívan ír a magyar kormányfőről.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. január 29. 19:33
Nagyon komoly tábora van Orbán Viktornak Nyugat Európában.
Lajoss
2024. január 29. 11:49
Olvasói levelek… Újra a Szabad Nép szintjén vagyunk?! Mandi,ez nagyon gáz… Sokkal jobb a Gazsi zöld kalapja a szájmaszkkal…😉
dorkoka
2024. január 18. 20:42
nemcak ök nahem mis ot vogunk naluk, a nemeteknel. ot is van szar.
bsztcs
2024. január 17. 20:17
Csak ide ne jöjjenek a nemetek. Ahol ök vannak ott a szar is ott van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!