Adományokat gyűjtött a Hamásznak a holland királyi család tagja

2024. január 09. 20:50

A Holland Zsidó Központi Tanács felszólította a holland vezetést, hogy foglaljon állást a témában.

2024. január 09. 20:50
null

Nagy port kavart Hollandiában, hogy a 21 éves Eloise of Orange-Nassau grófnő a TikTokra feltöltött egy videót, melyre rárakott egy filtert, hogy azon keresztül a követői és nézői támogathassák a Gázai övezetet, melyet a Hamász irányít. Zsidó szervezetek felháborodásuknak adtak hangot, hogy az Izraelt több mint három hónapja brutálisan megtámadó palesztin terrorszervezet mellé állt az uralkodói ház egyik tagja. 

A Holland Zsidó Központi Tanács felszólította a holland vezetést, hogy foglaljon állást a témában. 

Az a tény, hogy királyi családunk egy prominens tagja ezt tette, sok holland zsidó számára kiábrándító és fájdalmas”

– idézte a szervezet levelét a NeoKohn.

Kiemelik, hogy a háború nagy hatással van a holland zsidó közösségre az Izraelhez fűződő kapcsolatai révén, valamint közvetve az antiszemitizmus masszív növekedése miatt is. A grófnőt a szervezet felszólította, hogy határolódjon el korábbi megnyilvánulásaitól, vegye le a posztot és kérje vissza az adományokat.

Nyitókép: Ramon van Flymen / ANP MAG / ANP via AFP

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pethoz-2
2024. január 11. 10:03
Lehet, hogy naiv vagyok, de én ugy gondolom, hogy ez a szerencsétlen nem a hamasznak, hanem a Gazai övezetben élőknek gyűjtött adományt. A jozan ész azt mondja, hogy a Hamasz tamadasa gonosz es gatlastalan volt de nem a szerencsetlen Gázai övezetben élők tették és tervelték ki es ezert ne ők szenvedjenek.
Szvv
2024. január 11. 09:34
Sugárzik az arcáról az értelem..🤣
faramuci
2024. január 10. 11:16
Narancsbőrű Eloise-ről több inteligenciát és táljékozottságot feltételezne az ember királyi család sarjaként.....de nem
0123456789-2
2024. január 10. 10:43
Megjelentek az antiszemita, rasszista, nemzetiszicialista véresszájú nyilasocskát, mit pl. @Mabaker, @alexantrosz-2, @szeekely, @Hillary Clinton bázisdemokrata, @gyzoltan-2, @ZZoltan stb., stb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!