A török elnök aláírta a svéd NATO-csatlakozást jóváhagyó törvényt

2024. január 25. 21:45

Ezzel befejeződött a törökországi ratifikáció.

2024. január 25. 21:45
null

Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtökön aláírta Svédország NATO-csatlakozásának ratifikációs okmányát, majd a jogszabályt közzétették a hivatalos közlönyben is. Az államfő azt követően szignálta a ratifikációs okmányt, hogy a török parlament keddi plenáris ülésén jelentős többséggel megszavazta a vonatkozó előterjesztést.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Rácz András

Facebook

Idézőjel

Mostantól a magyar halogatás csak és kizárólag Moszkvának jó.

Ulf Kristersson svéd miniszterelnök csütörtök este az X közösségi oldalon üdvözölte a fejleményeket. Mint fogalmazott, Svédország ezzel kulcsfontosságú mérföldkőhöz érkezett a NATO-tagság útján.

A török elnök pártja, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) közölte, hogy az ankarai jóváhagyásban kulcsszerepet játszott Stockholm határozottabb fellépése a Svédország területén élő kurd szélsőségesek ellen.

Erdogan korábban a ratifikációt kapcsolatba hozta amerikai harci repülőgépek beszerzése iránti török igényekkel.

Az észak-atlanti szövetség alapokmánya szerint minden tagországnak hozzá kell járulnia bármely új tagország felvételéhez.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Fotó: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. január 28. 04:00
Lemaradt a csüngőhasú...
MyOp
2024. január 26. 11:41
A türk népek állítólagos harcmodorához hozzátartozik a hozzájuk csatlakozó más népeket elő- és utóvéd harcosoknak felhasznánli, akikkel rendre jól kiba**nak. Ehhez még annyit, hogy a börtönben, hiába alszol seggel a falnak, ha a szád nyitva van.
szintetikus
2024. január 26. 08:39
kövérlaca mit mond? az ő szájából ömlő szar az még fontos lehet XD
Beszélgető
2024. január 26. 08:11 Szerkesztve
Nincs más hátra, aláírjuk mi is. Aztán jöhetnek a nato kötelékbe a svéd buzi légiók, transzvesztita főtisztek, mohamedán önkéntesek. Az oroszok szétröhögik magukat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!