A Partizán újra felkérődzte a vérvádat

2024. január 09. 06:47

A kisebbik probléma az, hogy az, aki ilyesmit állít, az marha.

2024. január 09. 06:47
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

„Persze nem a szó zoológiai értelmében, mert a derék növényevő nem előítéletből kérődzi fel a sok évtizeddel ezelőtti önkényuralmi rendszerek által koholt vérvádakat. A hangvitel talán decens, de a mondanivaló ugyanaz: »Az átkozott zsidóktól már aludni se lehet, mert egész éjjel vonatoznak.« Ha a zsidóval történik valami rossz, az csak a zsidó hibája lehet.

A nagyobbik baj az, hogy ez a konteo szembe megy olyan alapvető tényekkel, mint a »legradikálisabb« izraeli kormány által bevezetett bizalomépítő lépések pl. a gázai vendégmunkások számának a növelése, a katari pénzügyi támogatás lehetővé tétele, a halászati zónák kiterjesztése és egyéb, a gázaiak életét könnyebbé tévő intezkedések.

Ha az utóbbi évtizedek izraeli kormányai vétkeztek valamiben, az a naivitásuk volt. Remélem, hogy nem esünk még egyszer ebbe a hibába.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőmentés

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. február 15. 02:38
A Cár rátok szabadította az arabokat. Köszönjetek az USAnak. Kellett a pénz Ukiknak is. Pontosabban mentek azok maguktól, Putykó csak támogatta üket...
strz-123
2024. január 10. 09:45
1/3. Bary József, a Tiszeszlári per bírója az eljárás után a tapasztaltak miatt elhagyta a bírói hivatást. A perről írt könyvét, ahol részletesen dokumentálta mindegyik oldalt véleményét, a történteket kronológiai sorrendben, a sorozatos perbe való beavatkozási kísérleteket, a kontextust - el lehet olvasni, a neten megtalálható. Elolvasva amit írt, nem véletlen hogy neki elveszett a hite a jogszolgáltatásban, Eötvös pedig kastélyt kapott a szolgálataiért. Érdekes és tanulságos írás, már akkor ugyanazok a módszerek léteztek az igazság eltemetésére, amiket ma is látunk. A Dreyfuss-ügy és a Tiszaeszlári per volt a két gyakorlóterepe annak ami azóta is történik.
strz-123
2024. január 10. 09:34
1/2 elmondva mit látott, mit tettek a kislánnyal, de persze azt lehet hazudni őt megverték és betanították, teljes pályás nemzetközi letámadás indul az ország ellen külföldről mert mernek zsidók ellen vizsgálatot indítani egy olyan esetben amikor a szemtanú vall a zsidókra és a gyanú megalapozott, a holttest amit tutajosok találnak és a zsidók erőltetik hogy azt fogadja el a bíróság mint a kislány testét bizonyítottan nem a kislányé, ettől eltekintve Eötvös Károly ügyvéd aki a zsidók védelmét ellátta a hétórás védőbeszédben végig egy olyan történetet erőltetett aminek az az alapja, hogy a kislányé a test. Ettől függetlenül a zsidókat felmentik. Eötvös egy budapesti kastélyt kap a zsidók védelmének ellátásáért. A vérvád arról szól, hogy a zsidók keresztény ártatlan gyerek vérét veszik Pészach előtt, és azt keverik a készülő kenyér tésztájába. MIKOR VOLT ERRŐL SZÓ A PARTIZÁNBAN?
strz-123
2024. január 10. 09:32
1/1 Én kérek elnézést, hogy egy zsidót igazítok ki, de: A leírtak alapján Castelnek fogalma sincs mi a vérvád. A vérvádat, nem az elmúlt évtizedek önkényuralmi rendszerei, hanem már a görög irodalom is ismerte. Nálunk a Tiszaeszlári per volt az egyetlen ismert, hivatalos eljárásig jutott ügy, ami már a 19. század végén magán viselte az összes olyan jegyet, amiért normális ember nem szeret zsidó ügyekkel foglalkozni. Ahelyett hogy a valódi tényekkel objektíven foglalkoznánk, jön az általános, külföldi csatolt médiát is magában foglaló letámadás és erkölcsi kioktatás. Senkit nem érdekel valójában mi történt, mindenki azzal jön mit szabad mondani és mit nem. Jönnek egyrészt az antiszemitizmust emlegető vádak, másrészt a faluban megjelennek olyan messziről jött hergelők akik a népet pogromra akarják biztatni és később kiderül a zsidók fizették őket, a zsidó fia tanúskodik az apja és a többi zsidó ellen, elmondva mit látott, mit tettek a kislánnyal,
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!