A Magyar Helsinki Bizottság ünnepel: megdorgálták Magyarországot

2024. január 24. 09:34

Az Emberi Jogok Európai Bírósága szerint Magyarország megsértette egy 16 éves iraki kurd menedékkérő jogait, amikor visszatoloncolta Szerbiába.

2024. január 24. 09:34
határkerítés, migráns, Magyarország

Magyarországot, Spanyolországot és Görögországot is megrovásban részesítették, amiért nem védték meg a gyermekek jogait – írja a The Guardian. A lap idézi az Emberi Jogok Európai Bíróságát, amely szerint

Magyarország megsértette egy 16 éves iraki kurd menedékkérő jogait, miután a rendőrség visszatoloncolta őt a szerbiai pusztába.

Az ítéletet üdvözölte a Magyar Helsinki Bizottság, amely segített az ügy megindításában is, és úgy véli, a magyar kormány évek óta „szenvedést okoz”, és nem tisztességes az a menekültügyi rendszer, amiben elbírálja a kérelmeket.

A Magyar Helsinki Bizottság már számtalan ügyben támadta a magyar kormányt, legutóbb épp a szuverenitásvédelmi törvény miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich99
2024. február 03. 11:10
Még egy 23 éves "kiskorú", aki átmászott a határkerítésen és most milliókat követel...? Repülőjegyet kellett volna vennie Bécsbe vagy Berlinbe...
Dictator
2024. január 24. 15:33
Mi a baj Szerbiával? Közel 7 millió embernek megfelel, erre jön egy 16 éves arab cigány primitív sutyerák, de neki nem elég jó?
camouflage
2024. január 24. 13:13 Szerkesztve
tök egyszerű, a jövőben is arra fogok szavazni aki kívül tartja a buzikat, meg a migiriket.
sagirdilsiz-2
2024. január 24. 11:33
Meg kellene kérdezni a HB-t, hogy melyik volt az a legnagyobb volumenű ügyük, melyet elveszítettek az EJEB-nél. Hogy ne kelljen keresgélni, aki kíváncsi lenne rá, megmondom: akik Magyarországon a hazájukat szolgálták minimum 25 évig és szolgálati járadékosok lettek, na, azt a pert elveszítették az érintettek és ezek képviselték őket az EJEb-nél. ( az ezek, mindenféle nemiszerv és azok váladékainak a szinonimája)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!