A Hamász terrorszervezet üdvözölte a hágai Nemzetközi Bíróság döntését

2024. január 26. 19:21

Benjámin Netanjahu viszont botrányosnak és felháborítónak nevezte a vádakat, amelyekkel Izraelt illették.

2024. január 26. 19:21

Mint minden más államnak, Izraelnek is jogában áll megvédenie önmagát – jelentette ki az izraeli miniszterelnök a hágai Nemzetközi Bíróság (ICJ) pénteken kihirdetett végzésére reagálva, amelyben a testület bejelentette, hogy befogadja a Dél-afrikai Köztársaság december végén beadott kérelmét, amely annak megállapítását kérte a bíróságtól, hogy 

Izrael megsértette a népirtásról szóló egyezményben foglalt kötelezettségeit a Hamász palesztin szervezet elleni katonai fellépésével Gázában.

Az ICJ egyúttal felszólította Izraelt, hogy gázai katonai műveletei során tegyen meg minden intézkedést a népirtás megelőzése érdekében. Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő nyilatkozatában kifejtette, hogy a zsidó állam határozottan tiszteletben tartja a nemzetközi jogot, de felháborítónak és botrányosnak tartja a népirtás Izraellel szemben megfogalmazott vádját, hangsúlyozva, hogy a zsidó államot alapvető jogainak gyakorlásában gátolni kívánó kísérlet „kirívó diszkrimináció”.   

Ezt is ajánljuk a témában

A Gázai övezetet irányító Hamász – amelyet az Európai Unióban és számos más országban terrorszervezetnek minősítettek – a hágai végzés hírére kiadott közleményében úgy reagált, hogy a dél-afrikai kérelem befogadása „fontos fejlemény”, amely „segít elszigetelni Izraelt és felhívni a figyelmet a Gázában elkövetett bűneire”. Rijád al-Malki, a Palesztin Hatóság külügyminisztere szerint az ICJ döntése arra figyelmeztet, hogy „egyetlen állam sem állhat a jogszabályok felett”. Azt mondta, Izraelnek immár „világos jogi kötelezettsége”, hogy leállítsa a palesztin nép ellen folytatott „népirtó háborúját” Gázában.

(MTI)

Nyitókép: Képmetszet

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2024. január 28. 21:30
A Hamaszos gyilkosok hiába takarják el a pofájukat az arab kendővel, a Hamasz le fogja vadászni őket, nem fognak ősz hajjal koporsóba menni, ezt garantálom. Pár éven belül a pokolra kerülnek az átkozottak. Ezt csak nagyon komoly változással tudják elkerülni, de ez nem lehetetlen, volt ilyenre is példa, a Hamasz egyik magas rangú vezetőjének a fia már több évvel ezelőtt rájött, hogy a Hamasz terrorszervezet vezetői gazemberek, gyilkosok. Őt elmondása szerint elektromos kábellel verték a legkisebb csínytevésért is a mohamedánok gyermekkorában. Mikor megjött az esze, otthagyta a kegyetlen Hamasz terrorszervezetet.
lajajakab11
2024. január 27. 13:09
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
SimplyRed
2024. január 27. 09:10
Most kezdődik a helycsere, eddig az egyik telepedett rá, mint a fagyöngy a fejlett keresztény világra, most a másik készül leigázni azt. Ezt tükrözik a vélemények.
paperfellow
2024. január 27. 04:42
Az ensz egy teszetosza szarfészek. A megszűnés határán. Ezért pedáloznak. Nagyot kell mondani, mert akkor dől a lé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!