Fradi-játékos volt, aztán Izraelben majdnem elvitte a combját egy tankelhárító gránát

2024. január 08. 11:01

Számtalan repesz fúródott a korábbi élsportoló testébe.

2024. január 08. 11:01
null

A Blikk számol be Dósa D. Bálint elképesztő történetéről. Mint írják: nemrég még a Ferencváros kézilabdacsapatában játszott, majd a Tatai AC-hez igazolt. Már akkor is azt tervezte, hogy kitelepedik a zsidó államba, 2021 nyarán aztán megérkezett Izraelbe, ahol úgy döntött: beáll a fegyveresek közé. „Ejtőernyősnek jelöltek ki, összesen 12 hónapig tartott a kiképzés. Nagyon kemény, sokkal durvább megterhelés volt, mint amiben sportolóként az edzéseken, vagy bárhol másutt részem volt. Ha a kiképzés előtt kérdeztek volna, azt mondom, elképzelhetetlen, hogy ilyesmit végigcsináljon az ember” – mondta a volt kézis. 

Október 7-én a Hamász terroristái megtámadták az országot, lemészároltak több mint ezer embert, köztük nőket, gyerekeket, csecsemőket. Egységével a bázisukon volt, a riasztás után egy órát kaptak arra, hogy teljes menetfelszerelést öltsenek. Azonnal indulniuk kellett, a következő napokban pedig három kibucba is elküldték őket, hogy azonosítsák, majd – ha kell – likvidálják az esetleg még ott rejtőző fegyvereseket. Be'eriben is ott volt; itt ölték meg a Hamász emberei a magyar állampolgárságú Ilan Weiszt, akinek halálhírét egy hete erősítették meg.

A kibucok megtisztítása után Gázába küldték egységével. Ide csak azután indulhattak el, hogy a hadsereg bombázással, rakétákkal már előkészítette a gyalogos katonák bevonulását. November 4-én érkeztek meg, majd egészen a tűzszünetig maradtak, amikor áthelyezték őket egy másik területre.

„Az volt a feladatunk, hogy elfoglaljunk egy iskolaépületet, amit a terroristák menedéknek használtak. Miután ezt megtettük és az épület már üres volt, fedezőtüzet kellett nyújtanunk az ezred többi egységének, hogy ők is elfoglalhassák a számukra kijelölt épületeket.

Közben azonban egy terroristának valahogy sikerült közénk férkőznie, látta, hogy honnan lövünk, így ránk küldött egy rakétát”.

A gránát a falba csapódott Bálinték mellett, a robbanás rengeteg repeszt szórt szét.

„Az egyik legnagyobb a combom felső részén talált el, de hálát adok az Úrnak, hogy a főütőerem mellett néhány centiméterrel fúródott belém. Ha kicsit odébb megy, azonnal elvérezhettem volna” – emlékezett vissza a szörnyű pillanatokra.

A magyar katonát kórházba szállították, nemrégen térhetett haza másfél szobás otthonába. „Mihelyst teljesen felépülök, azonnal megyek vissza a társaimhoz” – mondta elszántan a magyar fiatalember.

Nyitókép: AHMAD GHARABLI / AFP

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BAJA
2024. január 17. 12:18
látom veres-zöld dizlájk jgyanannyi van, mint lájk
Ebihal
2024. január 09. 15:49
Hagyjuk már. Egy, azaz 1 csecsemő halt meg, ami tragikus, és 36 gyermek. Tisztázatlan, hogy hogyan - Liort például az izraeli sereg végezte ki tanklövedékkel, mert az idióták nem akartak tárgyalni a túszejtőkkel, inkább megnyuvasztották őket együtt, zsidót, palesztint egybe. Ezt nem a kisujjamból szoptam ki, hanem Yasmin Porat és a másik túlélő zsidó asszony egybevágó, megrendítő beszámolójából.
alenka
2024. január 08. 23:49
Ez biztosan egy idióta mazochista...
alexandrosz-2
2024. január 08. 17:02
Sajnos nem döglött meg ez az ótvar zsidó gyilkos. De majd legközelebb!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!