Vakok az Unió vezetői

2023. december 19. 09:23

Orbán Viktor egyetlen reális politikusként távol maradt az erről szóló szavazástól.

2023. december 19. 09:23
Kaszab Zoltán
Vasárnap.hu

„Orbán Viktor egyetlen reális politikusként távol maradt az erről szóló szavazástól.

Tüntető gazdák, eladhatatlan mezőgazdasági termékek, több napos várakozás a határokon. Egyelőre ennyit hozott az Uniónak az, hogy közelebb engedte magához Ukrajnát bizonyos területeken, segítségképpen. Persze Brüsszel segíteni sem tud úgy, hogy saját maga ne gyengüljön. Így lett az ukrán gabona harmadik világba való eljutását célzó szolidaritási folyosók ötletéből az, hogy az Uniósnál jóval olcsóbb élelmiszer alapanyag elárasztotta a piacot, tönkre téve ezzel a gazdák lehetőségeit, hiszen a különböző és egyre szigorodó szabályozásnak köszönhetően ők nem tudnak olyan olcsón termelni, mint ukrán társaik. A mezőgazdasági problémák ráadásul tovább terjedtek, miután Brüsszelben úgy döntöttek, hogy több terméket vámmentesen lehet az Unió területére hozni. Így lett eladhatatlan a gabona mellett például a méz, vagy a tojás is.

A gazdák mellett az Ukrajnának nyújtott segítség másik közvetlen kárvallottjai az európai fuvarozók, mert miután olcsóbban dolgozó ukrán kollégáikat beengedték az Uniós piacra, rájuk már kevésbé van szükség, ők ugyanis – szintén a szabályozások és a magasabb költségek miatt – nem tudnak olyan olcsón dolgozni, mint ukrán társaik. Ebből lett elegük és vették blokád alá először Lengyelország, majd Szlovákia, végül pedig Magyarország ukrán határátkelőit.”

Fotó: Anatolii Stepanov/AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. december 21. 23:52
Nem véletlen simogatják egymást , Ursula Zelenszkijnek eus fegyvert í eus országok pénzét ígéri. Háttérben ukrán állami tulajdon kiárusítás fegyverért. Nem lehetetlen Ursula magántulajdont szerez eus fegyverekből eus országok pénzéből , Orbán megvétózta keresztezte Ursula üzletét .
tapir32
2023. december 19. 20:35
A Negyedik Birodalom vezetői definició szerint nem lehetnek vakok! Tökéletesek! Tudnod kéne! De, majd megtanulod!
Stingary76
2023. december 19. 18:55
Azt pontosan tudják a lengyel, magyar kormányok, hogy mely cégeknél landolt mondjuk az ukrán napraforgó. Magyarországon pl. a Bunge. A feldolgozóipar itt is, ott is nyugati cégek kezében van, nem volt véletlen ez a képmutató EU húzás, hogy a szegény afrikaiak érdekében jöjjön a cucc. Pontosan tudták, hogy mit csinálnak majd, és mi a tervük. Ezt pedig pontosan tudja ma már a lengyel meg a magyar kormány is, hogy jól át lettek baszva. Ezért lett blokkolva a nálunk is a kormány által az ukrán behozatal. A Bunge-t is, meg a többit is hamarosan, szerintem nemsoká előveszi majd a kormány.. Lesz majd belőle hisztijük..
szintetikus
2023. december 19. 16:26
főded van tán, hogy aggódsz értük? zabálod majd az ukrán gabonát! :DDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!