Terrortámadást kellett tervezniük a diákoknak egy középiskolai tanórán Svédországban

2023. december 15. 10:28

A felfüggesztett tanár szerint félremagyarázzák a feladat lényegét.

2023. december 15. 10:28

Svédországban felfüggesztettek egy középiskolai tanárt, miután olyan feladatot adott a diákoknak, amelyben részletesen meg kellett tervezniük egy elméleti terrortámadást.

A jönköpingi középiskola diákjainak a feladat szerint ki kellett dolgozniuk, hogy követnének el egy vegyi vagy biológiai anyaggal tervezett terrortámadást – számolt be az esetről a Remix News. 

A támadást úgy kellett megtervezniük, hogy annak minél több ártatlan civilt áldozata legyen. 

A tanulóknak arra is ki kellett térniük, hogy milyen anyagot választanának, hol és milyen napszakban hajtanák végre az akciók. Továbbá egy „politikai nyilatkozatot” is meg kellett fogalmazniuk. 

A feladatot egy angol órán kellett elvégezniük a diákoknak, amelyen több diák is kifejezte, hogy nem tetszik neki a feladat végrehajtása, és jelezte az iskolának az aggodalmát. Az oktatási hatóság később a feladatot „helytelennek és érzéketlennek” minősítette, és a vizsgálat lefolytatásáig fizetés nélkül felfüggesztette a tanárt. A tanár tiltakozott a felfüggesztése ellen, ugyanis szerinte félremagyarázzák a feladat célját, mert éppen a terrorizmus helytelenségére akarta felhívni vele a figyelmet. Hozzátette, a feladatot már korábban többször is kiadta a diákoknak. 

Az esetet jelentették a rendőrségnek, amely nem sokkal később megszüntette az ügyet, mivel véleményük szerint nem történt bűncselekmény.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Johan NILSSON / TT NEWS AGENCY / AFP

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. január 02. 21:24
"Magadnak tanulsz édes gyermekem nem az iskolának"
KBA98
2023. december 15. 16:57
szuper suli
vérgőz
2023. december 15. 14:29
ertheto, keszulnek a (nem kereszteny) jovore... ezek szerint a finn oktatasi modell lealdozoban, beelozte a "sved"!!!
OneiroNauta
2023. december 15. 13:23
Szakmai angol juszuféknak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!