Soros-pénzek állnak Trump újraválasztásának szabotálása mögött

2023. december 30. 10:48

A demokrácia megmentésének nevében támadják a demokráciát – írják Trump támadása kapcsán.

2023. december 30. 10:48

Ahogy arról portálunk is beszámolt róla, Maine állam legfőbb választási tisztviselője úgy döntött, hogy Donald Trump nem indulhat jövőre Maine államban az elnökválasztáson. 

Az esettel kapcsolatban Alex Gutentag azt írja a Public substacken, hogy az amerikai demokráciát ma nem Trump, hanem azok fenyegetik, akik megpróbálják megtagadni az amerikai emberektől a jogot, hogy az általuk választott jelöltre szavazzanak.

A Trump elleni jogi hadjárat középpontjában Polgárok a felelősségvállalásért és etikáért Washingtoban (CREW) nevű szervezet áll. A CREW nyíltan pártpolitikai programmal rendelkezik, és Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától (OSF) kap támogatást az írás szerint. Soros volt Joe Biden egyik legnagyobb adományozója 2020-ban és a demokraták legnagyobb adományozója a 2022-es félidős választásokon.

Az olyan Trump-ellenes szervezetek, mint a CREW, azt állítják, hogy függetlenek, és nem a Biden-kormányzat nevében járnak el. A CREW elnöke, azonban jelenleg a Belbiztonsági Minisztérium (DHS) tanácsadó testületének aktív tagja. De vannak további átfedések is a Nyílt Társadalom Alapítvány és az állami szereplők között. Rosa Brooks, a Védelmi Minisztérium (DOD) volt tisztviselője az OSF különleges tanácsadója volt, mielőtt megszervezte az Átmeneti Integritási Projektet (Transition Integrity Project, TIP), amely Trump győzelme esetén a 2020-as választási eredmények aláásásának módjait tervezte előre.

Gutentag szerint ez határozottan arra utal, hogy az OSF és a CREW

demokrácia elleni támadása része egy nagyobb tervnek.

Kormányzati szerveket, nonprofit szervezeteket és „köz és magán partnerségeket” használnak arra, hogy a cenzúrát és demokráciaellenes tevékenységüket magánszervezeteken keresztül folytassák. Ezek a csoportok látszólag függetlenül működnek, de egy összehangolt erőfeszítés részei, amelyet Soros, a hírszerzésen és a kormányzati bürokraták hálózatán keresztül támogat, amelyet néha „mély államnak” neveznek.

„Ezen erőfeszítések révén a kormánytisztviselők és a jól finanszírozott nem kormányzati szervezetek (NGO-k) a demokrácia megmentésének nevében támadják a demokráciát” – zárta bejegyzését Gutentag.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép:  Eric Piermont / AFP

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2023. december 30. 16:46
robertdenyiro Tehát itt is, ott is. Egyformák ezek mind....
EX_Terminator
2023. december 30. 16:01
És TESSÉK MONDANI! Az demokrácia lenne hogy az elmúlt években tapasztalatak szerint egyszerűen a létező legmocskosabb módszerekkel megsemmisítik a vetélytársakat? NA MOST MÁR HÚZZATOK EL A MOCSKOS KURVA ANYÁTOKBA TI ALJAS SZARDARABOK ÉS SOHA!!! NE IS MERÉSZELJETEK RÁ GONDOLNI HOGY KIOKTASSATOK MINKET DEMOKRÁCIÁBÓL JOGÁLLAMISÁGBÓL, SZABADSÁGBÓL ÉS AZ ÉG ADTA ÉG VILÁGON SEMMI DE SEMMI MÁSBÓL!
EX_Terminator
2023. december 30. 15:20
És tessék mondani!? AZ DEMOKRÁCIA HOGY BELEAVATKOZIK ABBA AMIHEZ AZTÁN VÉGKÉPP SEMMI KÖZE, ÉS VESZI MAGÁNAK A BÁTORSÁGOT HOGY ELDÖNTSE AZ EMBEREK HELYETT? Lehet óvatosan elfele takarodni a picsába!
zakar zoltán béla
2023. december 30. 15:17
A Kiskápó!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!