Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Rácsodálkozott a Politico: Nem működnek a szankciók

2023. december 12. 07:53

Komolyan, mint borjú az új kapura.

2023. december 12. 07:53
VON DER LEYEN, Ursula

Erősen meglepődött azon a Politico, hogy a pénz beszél s a kutya ugat: az amerikai vállalatok pedig üzletelnek Oroszországgal, vagy legalábbis valamilyen módon eljutnak az oroszokhoz a termékeik.

„A szankciók nem működnek: Hogyan teszi lehetővé a Nyugat Oroszország Ukrajna elleni háborúját?” – szögezték le menten a címben.

Mint fogalmaztak nagy meglepődöttségükben, „az Európai Unió e heti csúcstalálkozóján azzal fenyegetőzik, hogy megnevez és megszégyenít több mint egy tucat kínai vállalatot, amelyek az EU állítása szerint kritikus fontosságú technológiát szállítanak Oroszország hadigépezetének felszereléséhez”.

„De mi a helyzet azokkal a nyugati vállalatokkal, amelyek kettős felhasználású és egyéb fejlett felszereléseket gyártanak, amelyekre szankciók vonatkoznak, és amelyek termékeit az ukrán harcmezőn talált roncsok elemzése szerint az orosz Kalibr rakétákban, Orlan drónokban és Ka-52 »Alligátor« helikopterekben használnak?

Rádiócsend.”

Kifejtették, az Intel gyártja a legtöbb Oroszországba szállított „kiemelt fontosságú harcászati cikket”, akiket egy friss kutatás szerint a kínai Huawei, valamint az Analog Devices, az AMD, a Texas Instruments valamint az IBM követ – amely cégek mind amerikaiak.

Megemlítették, a mikroelektronika, a vezeték nélküli és műholdas navigációs rendszerek és más, szankciókkal sújtott kritikus alkatrészek orosz importja az idei év első kilenc hónapjában közel a háború előtti szintre emelkedett, havi 900 millió dolláros értékkel.

„Ez viszont felveti a kérdést, hogy miközben az EU arra törekszik, hogy a csütörtöki vezetői csúcstalálkozóra elkészítse az Oroszország elleni 12. szankciócsomagot, vajon a tömb csupán egy újabb esettanulmányt szolgáltat-e az őrület gyakran Albert Einsteinnek tulajdonított definíciójáról: újra és újra ugyanazt csinálni, és más eredményt várni?”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Olivier Hoslet

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. december 12. 13:31
Sajnos a vétótlan köpcös gecinél sosem azt kell figyelni, amit hazudozik, hanem azt, amit tesz: - megszavazta tuskot, borellt, ursulát és a komplett komisszárbandát. - megszavazta a hétéves költségvetést, a covid alapot, az ukránok pénzelését százmilliárddal, a csatlakozási tárgyalások megkezdését az ukránokkal, - megszavazta az oláh, a horvát, a szlovén, a tót és persze a finn nato csatlakozást, - megszavazott 11 szankcióscsomagot a ruszkik ellen, és pártucatnyi szankcióhosszabbítást. - megszavazta az ukránok pénzelését, üzemynaggal, gázzal, árammal, gyógyszerrel, kötszerrel ellátását, a gyilkosaik gyógyítását és kiképzését, a zsidaik balatoni hédereltetését. Mindezt a magyrok kárára, a magyarok pénzéből. A vétótlan köpcös geci egy megzsarolt, sunyi, gyáva csicska.
istvanpeter
2023. december 12. 13:07
Abszolút téves állítás, a szankciók kiválóan működnek, mert Európa népei fokozatosan süllyednek bele a nyomorba és a káoszba, s egyre inkább alkalmasak lesznek a világrabszolga birodalom egyik régiójának a szerepére, s mindeközben a háttérhatalmi maffia anyaországa soha nem látott profitokat vág zsebre.
ekeke1
2023. december 12. 11:00
Mi az hogy nem működnek a szankciók? Jaj, dehogynem. Pl. sikerült Európában recessziót okozni: https://www.economx.hu/nemzetkozi-gazdasag/megiscsak-becsapott-a-mennyko-johet-a-rettegett-recesszio-europaban.781760.html Muhaha
B_kanya
2023. december 12. 09:30
"szintetikus 2023. december 12. 08:40 nem elég szigorúak az orosz szoponc államokra is alkalmazni kellene ezeket a szankciókat, akár az eu-n belül is :)))" Ki kellene akkor esnek egy ablakon, de csak azért, hogy igazad legyen, hoholszoponc. Ha kijevi ablakból esel ki, írsz búcsúlevelet. :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!