Politico: Orbán felkészül az összecsapásra

2023. december 04. 08:34

A brüsszeli lap szerint a magyar miniszterelnök kijelentése „sokkolta Brüsszelt”.

2023. december 04. 08:34
ORBÁN Viktor

„Orbán felkészül az összecsapásra az ukrán tagsággal kapcsolatban” – fogalmazott a Politico reggeli brüsszeli hírlevele. A beszámolójuk szerint a magyar miniszterelnök „tovább fokozta az Ukrajna EU-csatlakozásával szembeni ellenállását, és 

megerősítette, hogy kész kisiklatni az e hónapban esedékes EU-csúcsot, amelyen a vezetők zöld utat akartak adni a csatlakozási tárgyalások megkezdéséhez”.

A magyar miniszterelnök szerint ugyanis „Ukrajna tagsága nem összeegyeztethető Magyarország nemzeti érdekeivel”, Ursula von der Leyen pedig „le akarja nyomni a torkunkon Ukrajna uniós csatlakozását, anélkül, hogy felmérné, milyen következményekkel jár ez az európai adófizetőkre és gazdákra nézve”.

Mindez pedig a Politico szerint „sokkolta Brüsszelt”, ugyanis 

„a múlt hétig a magas rangú tisztviselők és diplomaták azt állították, hogy Orbán fenyegetése nem jelent nagy gondot a csúcstalálkozó szempontjából”.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

Összesen 234 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2023. december 05. 09:52
„a múlt hétig a magas rangú tisztviselők és diplomaták azt állították, hogy Orbán fenyegetése nem jelent nagy gondot a csúcstalálkozó szempontjából”. Azt hitték, hogy eredményes lesz a pofátlan zsarolásuk.
Hobby024
2023. december 05. 05:44
Ukrajna az EU csatlakozástól fényévekre van. Felette ,mint a dögkeselyűk köröznek a nyugat hullarablói, akik az ujjáépítés, és ennek a szerencsétlen országnak a teljes kifosztásában reménykednek. A legszörnyűbb, hogy a háború vége után, amikor majd a keslyűk (Blackrock) tépik egymást a maradék elpusztított dögön, itt marad a szomszédunkban egy nyomorultul kifosztott, állig felfegyverzett, magyargyűlölő, fasiszta, végtelenül nacionalita ország(maradvány), aki végtelenül veszélyes lesz a szomszédokra, sőt az EU-ra is. Ez lesz Ukrajna úniós tagsága.
ekeke1
2023. december 04. 19:49
Na ugye hogy alakul ez: https://www.independent.co.uk/news/world/europe/russia-ukraine-war-putin-latest-news-b2457829.html
gyongyosyg
2023. december 04. 19:35
December eleje van. A DK már utalhat reciproki höhö elvtársnak. Igazoljuk a teljesítést.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!