Morawiecki figyelmeztet: a Tusk-kormány beleegyezett, hogy vagy beengedik a migránsokat, vagy fizetnek minden migráns után

2023. december 22. 06:42

„Védjük meg a szabadságot!” – üzente meg a lengyel elnök. Ez várhat az EU többi tagállamára is?

2023. december 22. 06:42
null

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek, Brüsszelben megszülték a migrációs paktumot, amelynek a magyar kormány nem örül, hiszen a paktum része a kötelező elosztási kvóta is, még ha bújtatva és elkenve is.

Ez a gyakorlatban azt jelentené, hogy a tagállamok csupán arról dönthetnének a már EU-ban tartozkódó migránsok kapcsán a jövőben, hogy a menedékkérőket vagy kötelőzen átveszik át vagy fizetnek minden migráns után, akit nem engednek be. Vagyis ez az a kötelező elosztási kvóta, amit brüsszel „szolidaritási” részként tett a paktumba, és amit a magyar kormány már évek óta élesen bírált. A paktum további, legfontosabb részeiről itt írtunk bővebben.

A lengyelek már kongatják a vészharangot

Komoly bejegyzést írt X-oldalára csütörtökön Mateusz Morawiecki, lengyel elnök a paktum kapcsán. A politikus szerint például a lengyel „közmédia törvénytelen átvételére az új kormánynak azért van szüksége, hogy a lengyeleket elzárja a kellemetlen igazságoktól.

 Például attól, hogy a Tusk-kormány beleegyezett az EU migrációs paktumába, amely kényszerbetelepítéssel vagy pénzbüntetéssel jár.”

 „Védjük meg a szabadságot!” – üzente meg a lengyel elnök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Beata Zawrzel / NurPhoto via Getty Images

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nitsahon
2023. december 23. 06:00
Tuskó koalíciója ROMLÉKONY, nem LESZ TARTÓS.
KBA98
2023. december 22. 17:46
A valaha honszerető lengyelek hová süllyedtek?
catalina11
2023. december 22. 14:52
Morawiecki figyelmeztet: a Tusk-kormány beleegyezett, hogy vagy beengedik a migránsokat, vagy fizetnek minden migráns után.. vagy mindkettőt....
Gonella
2023. december 22. 12:29
jéééé! ezt nem látták előre a polakok, vagy ez nekik jóóóóó? rossz út.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!