Mint a filmeken: kisrepülővel csempészte a heroint a két magyar férfi, Dublinban buktak le

2023. december 04. 08:45

Sztori a köbön.

2023. december 04. 08:45

Nyolcmillió eurós, hatvan kilogrammos drogfogásról számolt be pénteken az ír rendőrség, írja a The Irish Sun. Mint kiderült, kisrepülőgéppel szállították a drogot a csempészek, amely repülő egy magyar lajstromjelű gépre hasonlít. 

A rendőrség elfogott egy negyvenes és egy hatvanas éveiben járó magyar állampolgárt, 

írják, akik üzletembernek adták ki magukat, de valójában droggal kereskedtek. A lap információi szerint titkosszolgálati eszközökkel rajtaütöttek a heroinszállítmányon a dublini Weston repülőtéren.

Hangsúlyozzák: a kábítószert egy családi alapon megszervezett dublini bűnbanda rendelte, amely a hírhedt ír Kinahan bűnszervezet ismerőse. A hvg.hu mindeközben úgy értesült, hogy a rendőrségi fotón a kisgép lajstromjele ugyan nem látszik, de „jellegzetes festett mintázata alapján megszólalásig hasonlít egy magyar bejegyzésű Cessna-210-es géphez”.

A portál megkereste a gép tulajdonosaként feltüntetett magyar férfit, aki elmondta: nem tudott az esetről, de a fotó alapján nem zárható ki, hogy az ő tulajdonában lévő gépről van szó. 

Hozzátette: a gépet egy hete adta kölcsön használatra egy ismerősén keresztül, ahogyan ez korábban is megtörtént már.

Nyitókép: Getty Images / Jeffrey Coolidge

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. december 04. 15:05
Most mit kell nézni a képen, hol a magyar lajstromjel?
5m007h 0p3ra70r
2023. december 04. 14:15
>>>írják, akik üzletembernek adták ki magukat, de valójában droggal kereskedtek<<< Miért “de”?
luxusbatar
2023. december 04. 09:57
Mindig megy hiszti, hogy külföldön milyen rossz a híre a magyar embernek. Hogy szégyelli magát mindenki, hogy magyar. Merthát orbán... A magyarok megítélésben ponthogy a külföldön tevékenykedő (mint ezek is itt) állampolgáraink cselekedetei, vislekedésük a meghatározó. szarják ők le orbánt.
Bitrex®
2023. december 04. 09:39
"A portál megkereste a gép tulajdonosaként feltüntetett magyar férfit, aki elmondta: nem tudott az esetről, de a fotó alapján nem zárható ki, hogy az ő tulajdonában lévő gépről van szó. Hozzátette: a gépet egy hete adta kölcsön használatra egy ismerősén keresztül, ahogyan ez korábban is megtörtént már." Ja, tökre hihető. Egy ismerősömön keresztül kölcsönadom a repcsimet egy vadidegennek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!