Megállapodásra jutottak az EU-intézmények a migrációs és menekültügyi paktumról

2023. december 20. 09:42

A paktum érinti a menedékjog és a migráció kezelésének minden szakaszát.

2023. december 20. 09:42

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsának tárgyalói politikai megállapodásra jutottak az uniós migrációs és menekültügyi paktumról – jelentette be a Tanács soros spanyol elnöksége szerdán Brüsszelben.

A témáról kiadott közleményben hangsúlyozták, hogy 

a paktum érinti a menedékjog és a migráció kezelésének minden szakaszát, 

kezdve az illegális migránsok átvilágításától az EU-ba érkezésükkor, a biometrikus adatok felvételén, a menedékkérelmek benyújtásának és kezelésének eljárásán, valamint annak meghatározásán keresztül, hogy melyik tagállam felelős a menedékjog iránti kérelem elbírálásáért, továbbá rendelkezik a tagállamok közötti együttműködésről, szolidaritásról és arról is, hogy miként kell kezelni a válsághelyzeteket, ideértve a migránsok „eszközként való használatát”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vata Aripeit
2023. december 20. 13:19
“A leghatározottabban elutasítjuk a migrációs paktumot, ránk senki nem kényszerítheti azt, hogy ide bárkit beengedjünk, csak azok jöhetnek Magyarországra, akiket mi beengedünk, akiket mi akarunk, hogy ide bejöjjenek és itt tartózkodjanak” - jelentette ki az ATV kérdésére Szijjártó Péter a szlovák külügyminiszterrel tartott sajtótájékoztatóján, Szijjártó Péter munkatársunk kérdésére a leghatározottabban leszögezte: nem fogunk ide beengedni senkit az akaratunk ellenére. “Se Brüsszelből, sem sehonnan nem mondhatják meg, hogy mi ide kiket engedjünk be. A lehető leghatározottabban visszautasítjuk, hogy ezért megbüntessenek minket. Magyarország egy magyar ország” akkor rendben is vagyunk, így kell ezt! a többi pedig csak gitt..jó rágást
Dunhill67
2023. december 20. 13:01
tőlem aztán....csak ide ne jöjjön egy sem,legalább is olyanok mint amelyikek nyugaton éppen "beilleszkednek"
szbalint
2023. december 20. 12:55
Ilyenkor hol van a SEMMIT RÓLUNK NÉLKÜLÜNK, amit máskor felheccelt hülyegyerekekkel kiabáltat az ellenzék?
Ödenburger
2023. december 20. 11:56
"továbbá rendelkezik a tagállamok közötti együttműködésről, szolidaritásról" Akkor ez a gyakorlatban megint a kötelező kvótákat jelenti.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!