Marseille polgármestere: Marseille a legnagyobb algériai város

2023. december 17. 11:48

A városvezető szerint minden franciának fel kell ismernie, hogy van mit tanulni Algériától.

2023. december 17. 11:48
null

Algéria franciaországi nagykövete, Saïd Moussi meglátogatta Marseille városát. Benoît Payan polgármester azt mondta, kézenfogva készülnek a jövőre – írja a La Provence.

„Úgy gondolom, hogy Franciaországnak ma nagyon világosan kell tekintenie a múltjára és a jövőjére is, amelynek az Algériával való együttműködés is fontos része. Marseille-ben, egy olyan városban, amelyet részben algériaiak építettek újjá a háború után, és amelynek egyedi történelme és identitása egyszerre gyönyörű és erős, tudjuk, hogy mindez mit jelent. Valójában a múltunk őszinte szemlélésével és a jelenünk megértésével képesek vagyunk felkészülni a jövőre, a gazdasági, kulturális és egyetemi kapcsolatokon keresztül. Ha francia vagy, ha marseille-i vagy, fel kell ismerned, hogy van mit tanulnod Algériától.

Marseille a legnagyobb algériai város Franciaországban. A történelem alakította”

– fogalmazott a városvezető.

Nyitóképen: marseille-i zavargások. Forrás: CHRISTOPHE SIMON/AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. december 21. 18:19
Aux armes !!
survivor
2023. december 20. 19:10
A franciák Oran dől ki Algír...
Reszelő Aladár
2023. december 18. 22:44
Ők a politika Albert Györgyijei (aki azt hitte, hogy ha ő köszönti a nézőket a TV2 első napján hajnalban, akkor az elég lesz egy élete végéig tartó fényes karrierhez). Akik elhiszik, hogyha szélesre tárják a kapukat és sokszor elismerik, hogy a megszállókkal kollaborálnak, akkor ők előrelátók voltak. De csinálják csak leszarom, max nem megyek oda. A gond ott kezdődik, amikor felszólítanak, hogy csináljuk mi is.
rockercicc
2023. december 17. 15:22
Arabseggnyaló geci...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!