Lövöldöztek Las Vegasban: három halott

2023. december 07. 07:22

A szerdai vérengzésben a támadó is életét vesztette a Las Vegas-i rendőrség szerint.

2023. december 07. 07:22
null

A Las Vegas-i Nevada Egyetem campusán történt lövöldözés következtében a feltételezett elkövető és három áldozat vesztette életét, míg egy másik sérült stabil állapotban van – írta meg a CNN.

A rendőrséget helyi idő szerint szerdán 11:45-kor értesítették egy, a hallgatói önkormányzat épülete előtt lövöldözőről. A diákokat és a személyzetet evakuálni kellett, 12:37-kor a rendőrség bejelentette, hogy a feltételezett lövöldöző meghalt.

A Sunrise Kórház traumatológiai központja megerősítette a haláleseteket, és aktiválta a tömeges balesetekre vonatkozó protokollját. 

Egy személy lőtt sebet kapott, kritikus állapotban szállították a helyi kórházba, majd később az állapotát sikerült stabilizálni”

– közölte Kevin McMahill, a Las Vegas-i Metropolitan Rendőrkapitányság seriffje.

A hatóságok ismerik a gyanúsított nevét, de egyelőre nem hozzák nyilvánosságra, amíg nem értesítik a legközelebbi hozzátartozóját. Egy rendészeti forrás szerint a gyanúsított egy 67 éves egyetemi tanár lehetett, akinek egyelőre nem ismert, hogy lett volna bármilyen kapcsolata az egyetemmel.

Az egyetem vezetése úgy döntött, hogy a kampusz zárva marad a héten.

Az Egyesült Államokban idén eddig 80 iskolai lövöldözés történt, köztük 51 K-12 campuson és 29 egyetemi/főiskolai campuson – derül ki a CNN elemzéséből.

***

Nyitókép: K.M. Cannon/Las Vegas Review-Journal/Tribune News Service via Getty Images

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. december 21. 17:34
Csak?
Krupp Skya
2023. december 11. 17:01
Kurva kevés, az ukránok előbb el fogynak.
Phm045
2023. december 07. 10:53
Presszsegg???????? Várjuk a nyilatkozatot. Ja, igen ez a Magyarországon tapasztalható antiszemitizmus miatt történt.............
stormy
2023. december 07. 08:37
la már egy kibaszott mexikó. nincs min csodálkozni. fehér aki tehette már régen elmenekült kaliforniából. szarrávágták a bibsik 20 év alatt. jewyork felkészül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!