Léptek az oroszok Krím kapcsán

2023. december 18. 08:02

A Kreml úgy döntött megerősíti a Krím előterét – írta meg egy ukrán lap.

2023. december 18. 08:02

A Kyiv Independent arról tudósít, hogy Oroszország a Dnyeper folyó menti védvonalait kezdte megerősíteni. A lap emlékeztetett: Herszon városa az orosz invázió kezdetén az oroszok egyik legnagyobb sikere volt, ám 2022 őszén kénytelenek voltak feladni állásaikat az orosz csapatok, „mivel a Dnyeperen nehéz lett volna megfelelő utánpótlást biztosítani, így nehezen védhető helyzetbe kerültek.”

A visszavonulással a fő védvonal a Dnyeper folyó lett, hangsúlyozza a lap, de az ukránok „egyre aktívabban és egyre bátrabban kezdték el átlépni a folyómedret, ami sikerekhez is vezetett és állásokat építettek ki Krinkij településen.” 

Az ukrán portál szerint ez a fejlemény aggasztó volt az oroszok számára, mivel innen könnyen megközelíthető a Krím, ami stratégiailag kiemelkedő jelentőségű.

Az ukrán nemzeti ellenállási központ most azt jelentette, hogy az oroszok növelik a jelenlétüket a térségben: többet járőröznek, lekapcsolják a szabotőröket, az együttműködő helyieket. 

Nyitókép: STRINGER / AFP


 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2023. december 18. 13:03
"...mivel innen könnyen megközelíthető a Krím, ami stratégiailag kiemelkedő jelentőségű." Hát ha olyan könnyű, akkor biztos nem nehéz. Talán egy próbát megér. A Monsantónak.
Inhaler
2023. december 18. 09:33
Ezt a hídfőt nem is érdemes az oroszoknak felszámolni, az ukránok önként jönnek házhoz a veszteségekért. Innen komoly támadás? Ami egy motorcsónakál nagyobb az nem kell át a folyón. A motorcsónakok jó része is odavész.
johannluipigus
2023. december 18. 09:05
Most lesz egy kis idő az ukrán diverzánsok (leánykori nevén terroristák) ügyével foglalkozni.
lofejazagyban-2
2023. december 18. 08:56
a kinkiji hídfőnél már sok száz vagy ezer ukrán meghalt, hogy a kijevi marketingesek leírhassák a fenti mondatokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!