Lengyel képviselő buktatta le az Európai Bizottságot, Magyarország is érintett

2023. december 06. 09:45

A lengyel európai parlamenti képviselő szerint hazája példája is bizonyítja, hogy illegális politikai zsarolásra használja az Európai Bizottság a Helyreállítási Alap forrásait.

2023. december 06. 09:45
VON DER LEYEN, Ursula

Az Európai Bizottság döntésének értelmében novemberben ötmilliárd eurónyi előleget kapott Lengyelország a Helyreállítási Alapból, Patryk Jaki lengyel európai parlamenti képviselő szerint ez azt bizonyítja, hogy a források eddigi blokkolásának célja a hatalomváltás kikényszerítése volt a választásokon – írja a Do Rzeczy.

Ezt is ajánljuk a témában

„Eddig azért blokkolták a pénzeket, mert mindannyian azt állították a Bizottságban, hogy módosítani kell a bírósági törvényeket. A választások után kiderült, hogy semmilyen törvényt nem változtattak, mégis feloldották a zárolást”

– hívta fel a figyelmet Jaki, aki Magyarország példáját is megemlítette. Szerinte itt illegális politikai zsarolásról, Brüsszel hatalmának felhasználásáról van szó, ami valójában a jogállamiság minden elvét megsérti.

„Ebben a teremben mindannyian tudjuk, hogy Magyarországon nincs olyan törvény, amely ne létezne egy másik uniós országban” – jelentette ki a lengyel politikus az Európai Parlamentben.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Julien Warnand

Összesen 158 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2023. december 06. 20:13
“…Ellenben a muszlim tömegeket berángató, keresztényellenes, a Benes-dekrétumokat életben tartó, a Minority Safepack-et szőnyeg alá söprő liberráltfaszista "Brüsszel" , amelyik boldogan tapsol annak, hogy az EU-t elvágják az orosz nyersanyagoktól és energiától, ami így Kínába ömlik, mi meg vehetnénk 4x áron az amcsi LNG-t... - írja elipszilon_veréb, hogy a szabadság - liber - (m.erő, tőke, áru áramlás) az elsődleges érdeke az EU népeinek. Ha a fentiek azt szolgálják, akkor azok is. - Munkáskézre szükség van. (De csökken a népesség és nő az átlag életkor...) - A vallások összetételének kérdése NEM elsődleges, ha az említett szempontot nem akadályozza. - A Benes dekrétumból, a jogellenes következményei elévültek. Egyébként az EU-nak nincs köze hozzá. - A kisebbségvédelem egyetlen garanciája a liberális állam, melynek lényeges velejárója a kisebbségek szabadsága.
templar62
2023. december 06. 17:16
Mindig van Leyyyyyyyebb
vapepe
2023. december 06. 16:06
A magyarokkal ellentétben a lengyeleket dehonesztálja az egyik kijelentés, óvatosabban is fogalmazhatnának. Az tény, hogy hatalomváltásért zsarolják mindkét országot, de mi zömében protestálunk, nem engedünk a zsarolásuknak. A lengyelek többsége igen?
Zokni
2023. december 06. 15:22
Azt azért ne feledjük, kedves Mandi, hogy a fenti állítás vsz nem igaz. Ezzel csak azt a hazugságot erősíti a kormánypropaganda, hogy pl. a jogállami kifogás pusztán az Orbán kormány elleni hatalmi érdeket szolgáló brüsszeli politikai nyomásgyakorlás része lenne. Holott az alábbiak a magyar népet sújtják, vagyis az EU a Fidesz hatalomnak a jogállam megszüntetés lépései ELLEN lép fel: 1. Az alapjogaid helyébe lépett a politika… 2. Veszélybe került az ügyedben döntő bíró pártatlansága… 3.Nincs ellensúlya a kormány hatalmának… 4. Fű alatt és nem számonkérhetően hozzák meg a szabályokat… 5. A magyar választási rendszerben nincs egyenlő esélye a jelölteknek… 6. Már nem szabad a sajtó 7. Rendszerszintű lett a korrupció… 8. Elvették az egyetemek autonómiáját és korlátozzák a tudomány szabadságát… 9. A kormány fenyegeti a civil szervezeteket… 10. Egymást váltják az állami gyűlöletkampányok… “(HB)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!