Legendás vezérezredes állt bele az orosz védelmi minisztériumba

2023. december 25. 19:03

Mihail Teplinszkij szerint bizonyos tiszteket és csapatokat kiképzés nélkül küldenek a frontvonalra.

2023. december 25. 19:03
null

Az orosz légideszantos erők parancsnoka, Mihail Teplinszkij egy diplomaosztó beszédében erős kritikát fogalmazott meg az orosz védelmi minisztériummal szemben, miközben megvédte egységei becsületét és megindokolta a lassú eredményeket – számolt be a Portfolio.

Az ezredes a VDV (légideszant-csapatok) orosz-ukrán háborúban betöltött szerepét ismertetve kijelentette, hogy erői jelentős szerepet játszottak az ukrán ellentámadás megállításában. Teplinszkij emellett hangsúlyozta, hogy az előrehaladás lassúságát a magas veszteségek minimalizálása és az ukrán erők lekötése céljaival indokolják, nem pedig a kiszorításukkal. 

Kritikával illette ugyanakkor az új VDV tiszteket és csapatokat, akiket kiképzés nélkül küldenek a frontvonalra.

A vezérezredes beszédében elmondta, hogy elsősorban a frissen kiképzett 104. hadosztály tapasztalatlansága vezetett Krinkij melletti sikertelenségükhöz. Rámutatott arra is, hogy az új VDV erőket azonnal a frontvonalra küldik a teljes kiképzés nélkül. 

Teplinszkij elárulta, hogy a rjazani iskola áprilisi végzőseit

 a tervezett időpont előtt frontszolgálatra küldték,

míg az aktuális hallgatók a 104. hadosztályba kerülnek. Elemzők a nyilatkozatot úgy értékelték, hogy Teplinszkij elsődleges célja a figyelemfelhívás volt a hiányzó kiképzésre. 

***
 

Ezt is ajánljuk a témában


Nyitókép: Artur Widak/Anadolu Agency via Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2023. december 26. 06:46
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
trash5
2023. december 25. 22:55
Mikor ennyire nem hisztek a propagandistáknak nyomorékok, amikor azok csúnya hírt közölnek a szerelmetes oroszaitokról, akkor normális emberben felmerülne, hogy miért hisztek fenntartás nélkük a rózsaszín orosz híreknek, ugyanezektől a propagandistáktól. De persze bennetek ez nem merül fel, mert a normálistól olyan messze vagytok mint makó jeruzsálemtől.
Arisztokrata
2023. december 25. 20:18
Soha ilyet nem mondana semmiféle hivatalos beszédben vezető katonatiszt. nevetséges. Sursum corda!
Sztrovacsek
2023. december 25. 19:54
Orosz légideszantos erők? Nem ezeket verték ki az ukránok a Hosztomeli (Antonov) reptérről, két éve?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!