Lavrov szerint Szijjártó nem gyáva, ellentétben számos nyugati ország képviselőjével

2023. december 04. 11:04

Az orosz diplomata szerint az Európai Unió „erőszakos politikai projektté” vált.

2023. december 04. 11:04

Az EBESZ szkopjei csúcstalálkozója során Szergej Lavrov orosz külügyminiszter kijelentette, hogy Oroszország nem készül az ukrajnai célok felülvizsgálatára, és nem észlel szándékot a kijevi vezetés felől a politikai megoldás megtalálására – írta meg a The Washington Post.

Lavrov Szkopjéban több kétoldalú megbeszélést is folytatott, többek között a találkozónak otthont adó Észak-Macedónia, Örményország és az uniós szankciók ellenére Moszkvával szoros kapcsolatot fenntartó Magyarország külügyminiszterével.

Az orosz diplomata azzal vádolta meg más nyugati országok képviselőit, hogy gyávák, amiért nem hajlandóak tárgyalóasztalhoz ülni vele. Arról is beszélt, hogy a Nyugat hibrid háborút folytat Oroszország ellen, az Európai Unió pedig „erőszakos politikai projektté” vált.

Véleménye szerint az EBESZ a szakadék szélén áll, a Nyugat pedig elpusztította a szervezet újraélesztésének lehetőségét.

Szergej Lavrov kijelentése válasz lehetett Helga Schmid EBESZ-főtitkár azon nyilatkozatára, amely szerint a szervezet komoly finanszírozási gondokkal küzd, és ilyen körülmények között szinte lehetetlen fenntartani.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ROBERT ATANASOVSKI / AFP

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. december 04. 20:40
"kokrowatz-0 2023. december 04. 14:30 bátor ember ez a szarrágó. ahol tudja, hogy nem bántják, bátran ugat." Ezért ugatsz, barnanyelv?
B_kanya
2023. december 04. 20:39
Sok mindent el lehet mondani a néhai SZU-ról, de így utólag el kell ismerni, hogy alapvetően nem hazudtak az USA-ról...
Burdisgarage
2023. december 04. 14:39
Árnyék kommandó ajvékolást hallok..
kokrowatz-0
2023. december 04. 14:30
bátor ember ez a szarrágó. ahol tudja, hogy nem bántják, bátran ugat. ahol viszont fél, ott elárulja még a hazáját is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!