Súlyos vádakat fogalmazott meg Lavrov az Európai Unióval szemben

2023. november 30. 19:01

Véleménye szerint az EBESZ a szakadék szélén áll, a Nyugat pedig elpusztította a szervezet újraélesztésének lehetőségét.

2023. november 30. 19:01
null

A Nyugat hibrid háborút folytat Oroszország ellen, az Európai Unió pedig „erőszakos politikai projektté” vált – hangoztatta Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) miniszteri szintű tanácskozásán Szkopjéban csütörtökön.

Véleménye szerint az EBESZ a szakadék szélén áll, a Nyugat pedig elpusztította a szervezet újraélesztésének lehetőségét.

Szergej Lavrov kijelentése válasz lehetett Helga Schmid EBESZ-főtitkár azon nyilatkozatára, amely szerint a szervezet komoly finanszírozási gondokkal küzd, és ilyen körülmények között szinte lehetetlen fenntartani.

Bujar Osmani észak-macedón külügyminiszter megnyitó beszédében közölte, hogy országa egy háború idején vette át az EBESZ soros elnökségét, és ez nagy kihívásokat jelent. „Oroszország Ukrajna elleni agressziója megszegte a szervezet szabályait, és veszélybe sodorta az európai biztonságot és párbeszédet, valamint tönkretette azoknak az embereknek az életét, akik szabadon és a háborútól történő rettegés nélkül szeretnék élni az életüket” – húzta alá. Szavai szerint a közös érdekek helyett az egyéni érdekek kerültek a középpontba.

(MTI)

Nyitókép: Sergei KARPUKHIN / POOL / AFP

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2023. december 01. 10:18
Lavrov egy okos, tapasztalt politikus, többször szeretett volna nyugdíjba menni már, de Putyin nem engedi. Egy ilyen embernek nyilván kínos ezt a kommunista bullshittet tolni....
koronaszepe
2023. december 01. 10:16
Itt az idő visszaküldeni a Barátságért érdemrendet a feladónak, Petiminiszter... Szuverenitásilag.
Kovács Ubul
2023. november 30. 21:43
Biztosan csak mérgében mondta, ugyanis a bolgárok a gépen lapuló Zaharova miatt mégsem engedték át, ezért egy picit (pár ezer km) kerülnie kellett.
alenka
2023. november 30. 20:13
Lavrov szavahihető, higgadt, fegyelmezett és fergeteges politikus....a nagy lélek nem törődik az őt ért sérelmekkel... Oroszország egyenesen és gyorsan előre!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!